spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Μπάρμπα Βάγγος Ραφήνα: Εργαζόμενες βρήκαν τσαντάκι με 20.000 ευρώ και το παρέδωσαν

 

 

Σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα συχνά κατακλύζεται από αρνητικές ειδήσεις, υπάρχουν στιγμές που υπενθυμίζουν ότι η εντιμότητα, η ανθρωπιά και η υπευθυνότητα παραμένουν ζωντανές αξίες στην κοινωνία μας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου στη 1:30, ένας επισκέπτης από το εξωτερικό, που διέμενε σε γνωστό ξενοδοχείο στη Ραφήνα, επισκέφθηκε το κατάστημα «Μπάρμπα Βάγγος» για το γεύμα του. Κατά την αποχώρησή του, άφησε πίσω του ένα τσαντάκι, χωρίς να αντιληφθεί την απώλεια.

Το τσαντάκι περιείχε προσωπικά αντικείμενα αλλά και ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό, που ξεπερνούσε τις 20.000 ευρώ. Όταν οι εργαζόμενες του καταστήματος, η Όλγα και η Γιώτα, εντόπισαν το ξεχασμένο αντικείμενο, επέλεξαν χωρίς δεύτερη σκέψη τον δρόμο της ευθύνης και της τιμιότητας.

Αφού αναζήτησαν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον ιδιοκτήτη, εντόπισαν την κάρτα του ξενοδοχείου όπου διέμενε και μετέβησαν άμεσα εκεί. Με τη συνεργασία της υποδοχής του ξενοδοχείου, ο επισκέπτης ενημερώθηκε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα και παρέλαβε το τσαντάκι του με όλα τα χρήματα και τα προσωπικά του αντικείμενα ανέπαφα.

Η ανακούφιση και η συγκίνησή του ήταν εμφανείς, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τις δύο νεαρές εργαζόμενες για την πράξη τους.

Η διεύθυνση του «Μπάρμπα Βάγγου» δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη για την Όλγα και τη Γιώτα, τονίζοντας ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, απέδειξαν στην πράξη πως η ακεραιότητα και οι ηθικές αξίες δεν μετριούνται με τα χρόνια, αλλά με τις επιλογές που κάνει κανείς όταν βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα.

Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για το ήθος, την υπευθυνότητα και την υποδειγματική στάση τους, η επιχείρηση αποφάσισε να τις επιβραβεύσει με χρηματικό ποσό. Όχι επειδή οι ίδιες το ζήτησαν ή το περίμεναν, αλλά επειδή τέτοιες πράξεις αξίζουν να αναγνωρίζονται και να προβάλλονται ως παραδείγματα προς μίμηση.

Σε μια κοινωνία όπου οι αξίες συχνά δοκιμάζονται, η Όλγα και η Γιώτα έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα: το σωστό δεν γίνεται για το κέρδος ή την ανταμοιβή. Γίνεται επειδή είναι το σωστό.

Και ίσως αυτό να είναι το πιο πολύτιμο μήνυμα από όλα.

Όλγα και Γιώτα, συγχαρητήρια. Με την πράξη σας αποδείξατε ότι η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα και η ανθρωπιά εξακολουθούν να έχουν θέση στην καθημερινότητά μας και αποτελούν παράδειγμα για όλους.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR