spot_img
32.1 C
Rafina
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026
spot_img

Μητσοτάκης για την Κυβερνητική πορεία από το 2019 έως σήμερα

 

 

Την εβδομάδα που πέρασε συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών το 2023 και σε λίγες μέρες επτά χρόνια από τότε που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μας ανέθεσαν, για πρώτη φορά το 2019, την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Προσπαθώ καθημερινά να τιμώ αυτήν την εντολή. Ξέρω ότι οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των πολιτών είναι υψηλές κι ότι δεν καταφέρνουμε πάντα να ανταποκριθούμε σε αυτές. Ωστόσο, από το 2019 η πατρίδα μας έχει καταγράψει αδιαμφισβήτητη πρόοδο σε πολλά πεδία πολιτικής.

Γι’ αυτό και σήμερα αντί του καθιερωμένου εβδομαδιαίου απολογισμού του κυβερνητικού έργου επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας πόσο έχει προοδεύσει η πατρίδα μας από το 2019 έως σήμερα. Με τρόπο μετρήσιμο και τεκμηριωμένο.

Δεν πιστεύω ότι οι πολίτες αποφασίζουν με βάση μόνο έναν απολογισμό. Κοιτούν -και σωστά- κυρίως μπροστά. Απαιτούν από εμάς να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Όμως, η συνέπεια που συνδέει τις δεσμεύσεις με τα αποτελέσματα που κάνουν λίγο καλύτερη τη ζωή των πολιτών καθημερινά είναι αυτή που χτίζει την εμπιστοσύνη.

Αυτό θέλουμε να είναι και το μεγαλύτερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε μια κυβέρνηση που αποδεικνύει στην πράξη ότι υλοποιεί σχεδόν το σύνολο των δεσμεύσεών της. Εννέα στις δέκα προεκλογικές μας δεσμεύσεις από το 2023 έχουν ήδη γίνει πράξη ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης. Και αυτό είναι ο καλύτερος δείκτης αξιοπιστίας.

Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια, η Ελλάδα άλλαξε σε πολλά. Από την οικονομία και την απασχόληση μέχρι την ψηφιακή λειτουργία του κράτους, την υγεία, την παιδεία και την ενίσχυση της άμυνας. Ξέρω καλά ότι δεν λύθηκαν όλα. Υπάρχουν ακόμη προβλήματα που δοκιμάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και γι’ αυτά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια επιμονή.
Όμως απέναντι σε μια αντιπολίτευση που επιλέγει να αρνείται κάθε πρόοδο και να ισοπεδώνει κάθε συλλογικό επίτευγμα της χώρας, εμείς επιλέγουμε τη σύγκριση αντί για τη σύγκρουση. Τις δεσμεύσεις που μετατρέπονται σε χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Βρισκόμαστε στη μέση μιας δεκαετούς προσπάθειας αλλαγής της χώρας, με ορίζοντα το 2030, το ορόσημο δηλαδή των 200 χρόνων από τη συγκρότηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μιας προσπάθειας που δεν μετριέται με συνθήματα, αλλά με απτά αποτελέσματα.

Γι’ αυτό και σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τον συνολικό απολογισμό του έργου μας από το 2019 έως σήμερα. Όχι για να σταθούμε στο χθες, αλλά γιατί όσα πετύχαμε μαζί αποτελούν τη βάση για όσα έχουμε χρέος να αλλάξουμε έως το 2030.

Η πατρίδα προχωρά μπροστά. Με εθνική αυτοπεποίθηση, με σχέδιο και ενότητα, με πολιτική σταθερότητα που αποτελεί το καύσιμο για τολμηρές μεταρρυθμίσεις και δίκαιες αλλαγές. Και συνεχίζουμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτή την εβδομάδα

Δυτική Αχαΐα: 45χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του

Νεκρός στην αυλή του σπιτιού του εντοπίστηκε το απόγευμα...

Φωτιές: 302 συλλήψεις για εμπρησμούς από την αρχή του έτους- Tα πρόστιμα ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ

Στις 302 ανέρχονται οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο...

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο αθλητικογράφος Γιάννης Τζούστας

Θλίψη στον δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο προκαλεί η είδηση...

Παραλία Μαραθώνα: Ενημέρωση στο Marathon Village για την πυροπροστασία από τους εθελοντές της ΠΟΕΜ

Δράση ενημέρωσης και πρόληψης πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Ομάδα Εθελοντών...

Λογιστικό – Φοροτεχνικό Γραφείο στη Ραφήνα αναζητά νέο συνεργάτη για πλήρη απασχόληση

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Λογιστικό – Φοροτεχνικό Γραφείο αναζητά...

ΝΕΑ

Δυτική Αχαΐα: 45χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του

Νεκρός στην αυλή του σπιτιού του εντοπίστηκε το απόγευμα...

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο αθλητικογράφος Γιάννης Τζούστας

Θλίψη στον δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο προκαλεί η είδηση...

Παραλία Μαραθώνα: Ενημέρωση στο Marathon Village για την πυροπροστασία από τους εθελοντές της ΠΟΕΜ

Δράση ενημέρωσης και πρόληψης πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Ομάδα Εθελοντών...

Λογιστικό – Φοροτεχνικό Γραφείο στη Ραφήνα αναζητά νέο συνεργάτη για πλήρη απασχόληση

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Λογιστικό – Φοροτεχνικό Γραφείο αναζητά...

Ραφήνα-Πικέρμι: Δεν εγκρίθηκε η πρόταση για τα αδέσποτα – Οι ενστάσεις για τις 21.000 ευρώ

Νέα πολιτική δοκιμασία για τη δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου αποτέλεσε...

Project Voria: Περισσότερα δωμάτια και νέος σχεδιασμός για το ξενοδοχείο-καζίνο στο Μαρούσι

Αλλαγές στη διαρρύθμιση του ξενοδοχείου και στη λειτουργική οργάνωση...

Καιρός: Σε τροχιά θερμής εισβολής η χώρα – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος τους 37 βαθμούς

Σε ανοδική πορεία εισέρχεται η θερμοκρασία, με τις υψηλότερες...

RPN.GR