spot_img
18.9 C
Rafina
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Καιρός 27/7: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα φτάσει τους 38 βαθμούς

 

 

Σε ανοδική τροχιά κινείται η θερμοκρασία σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, με τη ζέστη να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Διαφορετική θα είναι η εικόνα στα βόρεια, όπου από το μεσημέρι αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια θα είναι δυτικοί, 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Οι περιοχές που θα «ψηθούν»

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Εκεί ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς και τοπικά τους 38.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς, ενώ στη δυτική ηπειρωτική χώρα θα αγγίξει κατά τόπους τους 35 με 36. Στα νησιά αναμένονται μέγιστες τιμές 33 έως 35 βαθμών.

Η πρόγνωση ανά περιοχή

Μακεδονία και Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι χαμηλότερη κατά 3 με 4 βαθμούς.

Ιόνιο, Ήπειρος και δυτική ηπειρωτική χώρα: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Δεν αποκλείονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, κυρίως στη Θεσσαλία, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς.

Κυκλάδες και Κρήτη: Αίθριος καιρός, με ανέμους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 34 με 35.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Ηλιοφάνεια και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 34 με 35 βαθμούς.

Αττική

Η ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Αναμένονται τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα γύρω ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς.

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Σπάρταθλον 2026: Σκυλίτσα ακολούθησε δρομέα έως τον τερματισμό στη Σπάρτη (100 χιλιόμετρα)

Η τετράποδη συνοδοιπόρος εμφανίστηκε δίπλα στον Γιώργο Λογοθέτη στη...

Η Κωνσταντίνα Λουλάκη παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Πέτα τη Μάσκα Σου»

Το νέο της τραγούδι, με τίτλο «Πέτα τη Μάσκα...

Ζάκυνθος: Νεκρή σε ελαιώνα βρέθηκε η 64χρονη τουρίστρια που αγνοείτο

Νεκρή εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου η...

Κυκλοφόρησαν οι νέες κάρτες διαρκείας της Τριγλίας Ραφήνας

Κυκλοφόρησαν οι νέες κάρτες διαρκείας. Ενισχύστε την ομάδα μας στην...

Άννα Βίσση: Νέο ρεκόρ προσέλευσης στο ΟΑΚΑ με 95.000 εισιτήρια

Μια από τις μεγαλύτερες συναυλιακές βραδιές που έχει γνωρίσει...

ΝΕΑ

Σπάρταθλον 2026: Σκυλίτσα ακολούθησε δρομέα έως τον τερματισμό στη Σπάρτη (100 χιλιόμετρα)

Η τετράποδη συνοδοιπόρος εμφανίστηκε δίπλα στον Γιώργο Λογοθέτη στη...

Ζάκυνθος: Νεκρή σε ελαιώνα βρέθηκε η 64χρονη τουρίστρια που αγνοείτο

Νεκρή εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου η...

Κυκλοφόρησαν οι νέες κάρτες διαρκείας της Τριγλίας Ραφήνας

Κυκλοφόρησαν οι νέες κάρτες διαρκείας. Ενισχύστε την ομάδα μας στην...

Άννα Βίσση: Νέο ρεκόρ προσέλευσης στο ΟΑΚΑ με 95.000 εισιτήρια

Μια από τις μεγαλύτερες συναυλιακές βραδιές που έχει γνωρίσει...

Στοχευμένες τροχονομικές δράσεις σε Σπάτα, Αρτέμιδα, Γέρακα, Παλλήνη και άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Στοχευμένη τροχονομική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σε Σπάτα και Αρτέμιδα, με...

Βιολάντα: Καταγγελίες για απομάκρυνση εργαζομένων που είχαν αναφέρει οσμή υγραερίου

Νέες καταγγελίες έρχονται στο προσκήνιο για όσα συνέβησαν πριν...

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Νεότερα προγνωστικά στοιχεία οδήγησαν στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου...

RPN.GR