spot_img
25.4 C
Rafina
Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026
spot_img

Καιρός 27/7: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα φτάσει τους 38 βαθμούς

 

 

 

Σε ανοδική τροχιά κινείται η θερμοκρασία σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, με τη ζέστη να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Διαφορετική θα είναι η εικόνα στα βόρεια, όπου από το μεσημέρι αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια θα είναι δυτικοί, 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Οι περιοχές που θα «ψηθούν»

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Εκεί ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς και τοπικά τους 38.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς, ενώ στη δυτική ηπειρωτική χώρα θα αγγίξει κατά τόπους τους 35 με 36. Στα νησιά αναμένονται μέγιστες τιμές 33 έως 35 βαθμών.

Η πρόγνωση ανά περιοχή

Μακεδονία και Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι χαμηλότερη κατά 3 με 4 βαθμούς.

Ιόνιο, Ήπειρος και δυτική ηπειρωτική χώρα: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Δεν αποκλείονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, κυρίως στη Θεσσαλία, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς.

Κυκλάδες και Κρήτη: Αίθριος καιρός, με ανέμους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 34 με 35.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Ηλιοφάνεια και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 34 με 35 βαθμούς.

Αττική

Η ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Αναμένονται τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα γύρω ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς.

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Οβελιστήριο των Φίλων: Αυθεντικά παϊδάκια προβατίνας στην καρδιά του Πικερμίου

Υπάρχουν γεύσεις που δεν ακολουθούν τις τάσεις — τις...

Νίκος Οικονομόπουλος: Δώρισε 10.000 ευρώ για τη θεραπεία του μικρού Γιωργάκη

Σε μία σημαντική πράξη αλληλεγγύης προχώρησε ο Νίκος Οικονομόπουλος,...

Κόλαση φωτιάς σε Γαλλία και Ισπανία: Εκατομμύρια στρέμματα στάχτη, πάνω από 300.000 εκτοπισμένοι

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η πύρινη κρίση στη νοτιοδυτική Ευρώπη,...

Λιμάνι Ραφήνας: Καταγγελία για ανήλικους που πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα

Ένα ανησυχητικό περιστατικό καταγγέλλει επισκέπτης της Ραφήνας. Σύμφωνα με...

«Σπιτάκια ανακύκλωσης»: Έρευνες, εξώδικα και πόλεμος καταγγελιών για συμβάσεις εκατομμυρίων

Σε ανοιχτή σύγκρουση εξελίσσεται η υπόθεση των αποκαλούμενων «Σπιτιών...

ΝΕΑ

Νίκος Οικονομόπουλος: Δώρισε 10.000 ευρώ για τη θεραπεία του μικρού Γιωργάκη

Σε μία σημαντική πράξη αλληλεγγύης προχώρησε ο Νίκος Οικονομόπουλος,...

Κόλαση φωτιάς σε Γαλλία και Ισπανία: Εκατομμύρια στρέμματα στάχτη, πάνω από 300.000 εκτοπισμένοι

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η πύρινη κρίση στη νοτιοδυτική Ευρώπη,...

Λιμάνι Ραφήνας: Καταγγελία για ανήλικους που πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα

Ένα ανησυχητικό περιστατικό καταγγέλλει επισκέπτης της Ραφήνας. Σύμφωνα με...

«Σπιτάκια ανακύκλωσης»: Έρευνες, εξώδικα και πόλεμος καταγγελιών για συμβάσεις εκατομμυρίων

Σε ανοιχτή σύγκρουση εξελίσσεται η υπόθεση των αποκαλούμενων «Σπιτιών...

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε φεστιβάλ στο Σιάτλ

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Seattle...

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου

Σήμερα Δευτέρα Κριέ μου, μπαίνεις σε μια ημέρα έντονης εσωτερικής...

Οι Κουμπάρες, ανεβάζουν το κέφι απόψε στον Μαραθώνα

Οι Κουμπάρες, ανεβάζουν το κέφι απόψε στην πλατεία Τύμβου...

RPN.GR