spot_img
34.1 C
Rafina
Παρασκευή, 28 Αυγούστου, 2026
spot_img

Πικέρμι: Μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά με την υπογραφή του Κεν Λόουτς

Το Ciné Σχολειό Πικερμίου και η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας παρουσίασαν την ταινία «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι»

 

 

Μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στον ποιοτικό κινηματογράφο έζησε το Πικέρμι τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2026, με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Κεν Λόουτς «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» (The Wind That Shakes the Barley).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Πικερμίου και αποτέλεσε κοινή πρωτοβουλία του Ciné Σχολειό Πικερμίου και της Κινηματογραφικής Λέσχης Ραφήνας, με τη συνδρομή του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα σημαντικότερα έργα του Βρετανού σκηνοθέτη, με φόντο τον αγώνα της Ιρλανδίας για ανεξαρτησία και τις βαθιές κοινωνικές και προσωπικές συγκρούσεις που ακολούθησαν.

Συνεργασία πολιτιστικών φορέων

Η βραδιά ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στις τοπικές πολιτιστικές ομάδες, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στο κοινό μια προσεγμένη κινηματογραφική δράση.

Το Ciné Σχολειό Πικερμίου ευχαρίστησε την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία, καθώς και το Τμήμα Πολιτισμού και τους εργαζομένους του Δήμου για τη συμβολή τους στην οργάνωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αντιδήμαρχο Θωμά Μαυρογόνατο και στην αντιδήμαρχο Κωνσταντίνα Μακρή για τη βοήθειά τους στην εξασφάλιση και την παραχώρηση του χώρου, αλλά και στην αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων της διοργάνωσης.

Η επιτυχία της προβολής επιβεβαίωσε ότι το κοινό της Ραφήνας και του Πικερμίου αναζητά δράσεις που φέρνουν τον ουσιαστικό κινηματογράφο πιο κοντά στην τοπική κοινωνία.

Αυτή την εβδομάδα

Ο ελληνικός δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων στην Κρήτη

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης εγκαθιστά στο...

Νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγει ο Εθνικός Διάλογος για το σχολείο του αύριο

Στις 2 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών η εκδήλωση «Από...

Ποδήλατο, παιχνίδι και οδική ασφάλεια: Η Ραφήνα δίνει ραντεβού στο Πάρκο Καραμανλή

Μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική ασφάλεια...

Αυγουστιάτικη πανσέληνος δίπλα στη θάλασσα στο Marathon Village

Υπάρχουν καλοκαιρινές βραδιές που αξίζει να τις ζεις λίγο...

Aperol Night με πανσέληνο απόψε στο Άρτιον Μάτι

Η πανσέληνος φωτίζει απόψε τον ουρανό και το Άρτιον...

ΝΕΑ

Ο ελληνικός δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων στην Κρήτη

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης εγκαθιστά στο...

Αυγουστιάτικη πανσέληνος δίπλα στη θάλασσα στο Marathon Village

Υπάρχουν καλοκαιρινές βραδιές που αξίζει να τις ζεις λίγο...

Aperol Night με πανσέληνο απόψε στο Άρτιον Μάτι

Η πανσέληνος φωτίζει απόψε τον ουρανό και το Άρτιον...

Προσοχή! Πορτοκαλί συναγερμός για αύριο Σάββατο σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ...

Ραφήνα– Πικέρμι: Ποιος ψήφισε τι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Αυγούστου- ποιοί απουσίαζαν

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των ψηφοφοριών στη συνεδρίαση του Δημοτικού...

RPN.GR