Χωρίς τις αισθήσεις τους φέρονται να εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο πιλότοι του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom που συνετρίβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Τανάγρα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την Πολεμική Αεροπορία για την κατάσταση των δύο χειριστών. Οι πληροφορίες παραμένουν υπό επιβεβαίωση, ενώ στο σημείο επιχειρούν σωστικά συνεργεία και μονάδες του ΕΚΑΒ.
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 15:00, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στο πλαίσιο του Athens Flying Week, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Ακολουθεί βίντεο
Δεν υπήρξε ένδειξη εκτίναξης
Το διθέσιο Phantom κατέπεσε ενώ πραγματοποιούσε επίδειξη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να ξεσπάσει φωτιά στο σημείο της πρόσκρουσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Αρχές δεν είχαν μαρτυρία ή άλλη σαφή ένδειξη ότι ενεργοποιήθηκε εγκαίρως το σύστημα εκτίναξης του αεροσκάφους.
Οι πυκνοί καπνοί και η φωτιά δυσχέραναν αρχικά την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων στα συντρίμμια. Όπως μετέδωσε το Associated Press, η κατάσταση των δύο χειριστών δεν είχε επισήμως γνωστοποιηθεί κατά τις πρώτες ώρες της επιχείρησης.

Μεγάλη επιχείρηση στο σημείο
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν δεκάδες πυροσβέστες, επίγεια οχήματα και εναέρια μέσα. Παράλληλα, ασθενοφόρα και διασώστες του ΕΚΑΒ έσπευσαν στην περιοχή.
Από τη συντριβή δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των θεατών, ενώ η φωτιά εκδηλώθηκε σε απόσταση από τον χώρο στον οποίο βρισκόταν το κοινό.
Η αεροπορική επίδειξη διακόπηκε και οι Αρχές απέκλεισαν την περιοχή, προκειμένου να συνεχιστούν με ασφάλεια η κατάσβεση, η έρευνα στα συντρίμμια και η διαδικασία περισυλλογής.
Τα αίτια της πτώσης του F-4 παραμένουν άγνωστα. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας τόσο για την τύχη των δύο πιλότων όσο και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.































