spot_img
28.2 C
Rafina
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Καιρός: Έως 30 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

 

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στα ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι, ενώ στα δυτικά, στα βόρεια και πιθανώς στο Ιόνιο δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ στα δυτικά και 4 έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά ενδέχεται να αγγίξει τους 31 βαθμούς.

Στην Αττική ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 30 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η αλλαγή αρχίζει από τα βορειοδυτικά

Τα πρώτα σημάδια μεταβολής θα εμφανιστούν στα βορειοδυτικά, όπου προβλέπεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων και πιθανότητα τοπικών βροχών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, η αστάθεια θα ενισχυθεί τη Δευτέρα, με βροχές κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Την Τρίτη η αλλαγή αναμένεται να γίνει περισσότερο αισθητή και τα φαινόμενα να επεκταθούν σε μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Αυξημένη είναι η πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια. Ανάλογα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην Αττική.

Πρόσκαιρη βελτίωση την Τετάρτη

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου προβλέπεται πρόσκαιρη βελτίωση στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου αναμένονται βροχές.

Η ανάπαυλα, πάντως, πιθανότατα θα είναι σύντομη. Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ένα βαρομετρικό χαμηλό ενδέχεται να οργανωθεί στο Ιόνιο το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Εφόσον η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιωθεί, το σύστημα θα φέρει αυξημένες νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη δυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να διατηρηθούν έως και τις 29 Σεπτεμβρίου.

Καθώς η πρόγνωση αφορά αρκετές ημέρες μετά, η ακριβής πορεία και η ένταση του βαρομετρικού χαμηλού θα αποσαφηνιστούν με τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Αυτή την εβδομάδα

Κάνναβη και Ατμοποίηση: Ένας Διαφορετικός Τρόπος Χρήσης

Η κάνναβη συναντάται σήμερα σε διαφορετικές μορφές, γεγονός που...

Μασάζ στο Χαλάνδρι: Από τη Χαλάρωση στην Εξειδικευμένη Φροντίδα

Το μασάζ μπορεί να είναι μια ευκαιρία να απομακρυνθείτε...

Έναρξη εγγραφών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Παλλήνης

Ο Δήμος Παλλήνης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι ξεκίνησαν οι...

Εμμανουήλ Καραλής: Έτοιμος για το μεγαλύτερο άλμα – Οι πληροφορίες για γάμο με την Αναστασία Μαγαλιού

Έτοιμος να πραγματοποιήσει ένα διαφορετικό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό άλμα...

ΝΕΑ

Κάνναβη και Ατμοποίηση: Ένας Διαφορετικός Τρόπος Χρήσης

Η κάνναβη συναντάται σήμερα σε διαφορετικές μορφές, γεγονός που...

Μασάζ στο Χαλάνδρι: Από τη Χαλάρωση στην Εξειδικευμένη Φροντίδα

Το μασάζ μπορεί να είναι μια ευκαιρία να απομακρυνθείτε...

Έναρξη εγγραφών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Παλλήνης

Ο Δήμος Παλλήνης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι ξεκίνησαν οι...

Εμμανουήλ Καραλής: Έτοιμος για το μεγαλύτερο άλμα – Οι πληροφορίες για γάμο με την Αναστασία Μαγαλιού

Έτοιμος να πραγματοποιήσει ένα διαφορετικό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό άλμα...

«Φωτογραφικά Ταξίδια»: Μαθήματα φωτογραφίας από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Στα νέα μαθήματα φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφικά Ταξίδια» προσκαλεί...

Δωρεάν μαθήματα ντεκουπάζ και πλεκτής τσάντας από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Τη συνέχιση δύο αγαπημένων δημιουργικών δράσεων ανακοινώνει το Τμήμα...

Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ: Με διπλό στον Μαραθώνα προκρίθηκε η Τριγλία Ραφήνας

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ...

RPN.GR