Νέα στοιχεία έρχονται στο φως στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για τις καταγγελίες περί χειραγώγησης αναμετρήσεων στο ελληνικό μπάσκετ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 102.000 ευρώ σε μετρητά στην κατοικία του Ηλία Κορομηλά, συμβούλου διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Τα ποσά που αναφέρονται στις έρευνες
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, την Τετάρτη είχαν βρεθεί 820.000 ευρώ στην κατοικία του διαιτητή Πέτρου Παπαπέτρου, ενώ στην κατοικία του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, φέρονται να εντοπίστηκαν και να κατασχέθηκαν ακόμη 8.000 ευρώ.
Η προέλευση των χρημάτων και οποιαδήποτε ενδεχόμενη σύνδεσή τους με τα ερευνώμενα αδικήματα αποτελούν αντικείμενο εξέτασης. Ο εντοπισμός μετρητών δεν αποδεικνύει από μόνος του παράνομη δραστηριότητα.
Τι δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με το iEidiseis, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε μιλώντας στον Alpha ότι στις κατ’ οίκον έρευνες για τους έξι συλληφθέντες βρέθηκε συνολικά μεγάλο χρηματικό ποσό.
Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν γνώριζε την ακριβή κατανομή των χρημάτων ανά πρόσωπο. Συνεπώς, η δήλωσή της για το συνολικό εύρημα δεν αποτελεί επιβεβαίωση κάθε επιμέρους ποσού που δημοσιεύεται.
Σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση
Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις αρμόδιες αρχές να αξιολογούν τα ευρήματα και τις καταγγελίες για πιθανή χειραγώγηση αγώνων.
Η υπόθεση δεν έχει κριθεί δικαστικά. Για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ισχύει το τεκμήριο αθωότητας, ενώ η ποινική ευθύνη καθενός θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη.
Πηγή: iEidiseis – Ρεπορτάζ Αλέξανδρου Καλαφάτη.































