spot_img
16 C
Rafina
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Μίλτος Ζαμπάρας: Παραιτήθηκε από βουλευτής – Συμπορεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα

Με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα ανακοίνωσε την απόφασή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Ανοιχτό παραμένει ποιος θα αναλάβει την έδρα.

 

 

 

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε ο Μίλτος Ζαμπάρας, γνωστοποιώντας παράλληλα τη συμπόρευσή του με τον Αλέξη Τσίπρα και την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη, την ΕΛ.Α.Σ. Ο ίδιος είχε εκλεγεί στην Αιτωλοακαρνανία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2023 και στη συνέχεια είχε ανεξαρτητοποιηθεί.

Στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσίασε την απόφασή του ως ένα νέο βήμα στην πολιτική του διαδρομή, υπογραμμίζοντας ότι η αποχώρηση από τη Βουλή δεν σημαίνει αποχώρηση από την πολιτική δράση.

«Φεύγω από τα έδρανα, αλλά όχι από την πρώτη γραμμή της μάχης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, δήλωσε ότι συνεχίζει στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «νέα αρχή, αλλά και δυνατή συνέχεια».

Μετά την παραίτησή του, το ενδιαφέρον στρέφεται στην κάλυψη της βουλευτικής έδρας στην Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος επιλαχών, Γρηγόρης Θεοδωράκης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, δεν αναμένεται να την αποδεχθεί. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, η έδρα ενδέχεται να περάσει στον Γιώργο Βαρεμένο.

Η διαδοχή, πάντως, δεν έχει οριστικοποιηθεί. Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης εάν, σε περίπτωση αποδοχής της έδρας, ο Γιώργος Βαρεμένος θα ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή θα επιλέξει την ανεξαρτητοποίηση.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας γίνεται ο έβδομος βουλευτής που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2023 και παραιτείται από την έδρα του, μετά τους Γιώργο Καραμέρο, Έφη Αχτσιόγλου, Βασίλη Κόκκαλη, Διονύση Καλαματιανό, Χάρη Μαμουλάκη και Συμεών Κεδίκογλου.

Αυτή την εβδομάδα

Οι Κρήτες Ραφήνας–Πικερμίου τίμησαν την 28η Οκτωβρίου

Η δυνατή βροχή μπορεί να οδήγησε στην ακύρωση της...

Ακαδημία Πλάτωνος: Κατέρρευσε στέγη εγκαταλελειμμένου κτηρίου

Η στέγη εγκαταλελειμμένου κτηρίου κατέρρευσε το πρωί της Πέμπτης...

Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας: Μια ιστορία αλληλεγγύης, μουσικής και αξιοπρέπειας την Δευτέρα 2/11

Τον αγώνα μιας ομάδας ανθρακωρύχων να διατηρήσουν τη δουλειά...

Ανακαίνιση κατοικίας: Αιτήσεις για 14.000 κλειστά σπίτια – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης...

Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε αίτηση

Έως τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα...

ΝΕΑ

Οι Κρήτες Ραφήνας–Πικερμίου τίμησαν την 28η Οκτωβρίου

Η δυνατή βροχή μπορεί να οδήγησε στην ακύρωση της...

Ακαδημία Πλάτωνος: Κατέρρευσε στέγη εγκαταλελειμμένου κτηρίου

Η στέγη εγκαταλελειμμένου κτηρίου κατέρρευσε το πρωί της Πέμπτης...

Ανακαίνιση κατοικίας: Αιτήσεις για 14.000 κλειστά σπίτια – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης...

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Αρχίζουν οι απολογίες – Στο μικροσκόπιο αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση...

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 29/10

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας Κριός: Κριέ μου σήμερα...

Μάγδα Τσαγγάνη: Οι δύσκολες δοκιμασίες πριν από την περιπέτεια της υγείας της

Μια σειρά από δύσκολες δοκιμασίες έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία...

RPN.GR