Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο χωριό Φερίτσε, στην περιοχή του Έβερεστ στο Νεπάλ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Το περιστατικό σημειώθηκε δίπλα σε καταφύγιο, σε υψόμετρο περίπου 4.200 μέτρων. Το Φερίτσε αποτελεί σταθμό ανάπαυσης για πεζοπόρους και ορειβάτες που κινούνται στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Μπουπέντρα Θάπα, αξιωματούχο της περιφέρειας Σολουκχούμπου, ο νεκρός ταυτοποιήθηκε ως 47χρονος τουρίστας από την Ινδία. Οι τραυματίες είναι ένας Νεοζηλανδός και ένας Νεπαλέζος πιλότος.
Ο Νεοζηλανδός διακομίστηκε στην πρωτεύουσα Κατμαντού για ιατρική περίθαλψη, ενώ ο πιλότος δέχθηκε φροντίδα επιτόπου. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.
Βίντεο καταγράφει τη σύγκρουση
Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε καταγράφεται η στιγμή της σύγκρουσης, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται αρκετοί άνθρωποι.
Τα δύο ελικόπτερα μετέφεραν πεζοπόρους, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστες και αναμένεται να εξεταστούν από τις αρμόδιες αρχές.
Τα ελικόπτερα έχουν σημαντικό ρόλο στις μετακινήσεις στην περιοχή του Έβερεστ, όπου η πρόσβαση από το έδαφος είναι δύσκολη. Χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επισκεπτών, ορειβατών και προμηθειών, καθώς και για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.































