spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αρμοδίους φορείς για την υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων στο λιμάνι του Πειραιά

 

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και των Ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων για την υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων στο λιμάνι του Πειραιά

Γ. Πατούλης: «Με πνεύμα ενότητας και σύνθεσης θα εργαστούμε για την ανάπτυξη του Πειραιά και κατ΄επέκταση όλης της Αττικής»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας συνάντηση εκπροσώπων του ΟΛΠ, των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, των ναυπηγείων Περάματος, της Ένωσης Μηχανουργών και του ΤΑΙΠΕΔ με αντικείμενο τη συζήτηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά.

Στόχος της πρωτοβουλίας του κ. Πατούλη ήταν να κατατεθούν και να συζητηθούν οι απόψεις, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις από όλες τις πλευρές και να επιτευχθεί η σύνθεση, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση των εν λόγω έργων προς όφελος της ανάπτυξης, των πολιτών του Πειραιά αλλά και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς του ΟΛΠ ο Διευθυντής έργων Χ. Γερακαράκης, η κα Χ. Κοντογιώργη, η νομική σύμβουλος Ι. Βουρδούνη. Επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Β. Κανακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων Ρ. Λειβαδάρος, ο Πρόεδρος των ναυπηγείων Περάματος Θ. Κατσουλάκης, ο νομικός σύμβουλος των ναυπηγείων Λ. Φράγκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μηχανουργών Φ. Πράσινος, η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ Ε.Ντανίκα και ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κ. Ακρίβος.

«Η ανάπτυξη του Πειραιά που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και κατ΄επέκταση όλης της Αττικής μέσα από επενδύσεις με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες αποτελούν προτεραιότητά μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής και επισήμανε πως απαιτείται από όλες τις πλευρές να πορευθούν με σύνθεση, ενημέρωση, διάλογο και ενότητα με στόχο να διαμορφωθεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα αλλά η περιοχή ακόμα διψά για επενδύσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης είναι να υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Σας εγγυώμαι πως όλες οι προσπάθειες μας και πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε θα είναι γόνιμες και εποικοδομητικές, προς αυτή την κατεύθυνση. Θα βοηθήσουμε τους επενδυτές με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της περιοχής και θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που ζουν και εργάζονται για πάρα πολλά χρόνια στον Πειραιά και έχει μεγάλη σημασία να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία τους.  Οι συναντήσεις μας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές θα συνεχιστούν με στόχο να προχωρήσουν τα έργα σωστά, εντός των τιθέμενων κανόνων και με μόνο στόχο την ανάπτυξη».  

Αυτή την εβδομάδα

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Πυρκαγιές: Αποζημίωση έως 100% για επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών από τον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή...

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Η προθεσμία, οι δικαιούχοι και τα λάθη που «κόβουν» την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για...

ΝΕΑ

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

RPN.GR