spot_img
12.6 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Ερώτηση για την προστασία της κοιλάδας Βαλανάρη στο Ντράφι έκανε στην Βουλή ο βουλευτής Ανατ.Αττικής Βασίλης Οικονόμου

 

 

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε στη Βουλή ο Βασίλης Οικονόμου αναφορικά με την ανάδειξη φυσικού κάλους και προστασία της κοιλάδας Βαλανάρη στο Ντράφι Πικερμίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,
Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, κατόπιν προσκλήσεως του τοπικού συλλόγου κατοίκων, ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον που θέλει προστασία και ανάδειξη, τον καταρράκτη στο Ντράφι στην κοιλάδα του Βαλανάρη. Πιστεύω ότι οι πρακτικές ανάδειξης των ρεμάτων και των δασικών περιοχών στις πλαγιές της Πεντέλης, με έναν από τους κύριους στόχους να είναι η προστασία του ρέματος Βαλανάρη, είναι μείζονος σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων στην περιοχή και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους.

Ειδικότερα, η δημιουργία δασικών διαδρομών πεζοπορίας με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και εξόδους διαφυγής, η λειτουργία χώρων ανάπαυσης, η διαμόρφωση υπαίθριων χώρων με καταστρώματα παρατήρησης της φύσης, η δημιουργία οικοπαρατηρητηρίου, εκπαιδευτικών χώρων και η κατασκευή χώρων υγιεινής, ταμείου, φυλακίου, χώρων στάθμευσης θα οδηγήσουν σε σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό όφελος.

Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό η ανάπλαση και προστασία της κοιλάδας Βαλανάρη στο Ντράφι, αλλά και η ανάδειξη του φυσικού κάλους, θα συμβάλλει στην αναγέννηση των καμένων δασικών εκτάσεων, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Με την κατάσταση που είναι σήμερα, ελλοχεύει κινδύνους καθότι δεν πληρούνται μέτρα δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, ενώ παράλληλα ο αφύλαχτος δασικός χώρος εγκυμονεί κινδύνους σωματικής ασφάλειας των επισκεπτών.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την προστασία και ανάδειξη του ρέματος, της κοιλάδας του Βαλανάρη και του καταρράκτη στο Ντράφι, με απώτερο σκοπό το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντολογικό όφελος, αλλά και την προστασία της σωματικής ασφάλειας των επισκεπτών;

Αυτή την εβδομάδα

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Ο Παναγιώτης Κρέτσης που κατέρρευσε στο γήπεδο είχε χάσει τον πατέρα και τον αδελφό του – rpn

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τη Στυλίδα και ολόκληρη τη...

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε...

Καταιγίδες στην Ανατολική Αττική: Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Νέα ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται λίγο μετά τις 11 το...

ΝΕΑ

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε...

Καταιγίδες στην Ανατολική Αττική: Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Νέα ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται λίγο μετά τις 11 το...

ΑΑΔΕ: e-mail σε Επιχειρήσεις προειδοποιώντας για κυρώσεις

Σχεδόν δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας...

RPN.GR