spot_img
29.2 C
Rafina
Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2026
spot_img

Ιαβέρης: 120.000 νεκροί τα τελευταία 50 χρόνια

 

 

 

Στοιχεία που σοκάρουν, αλλά θα πρέπει και να προβληματίσουν, αποκαλύπτει ο γνωστός οδηγός αγώνων, Τάσος Μαρκουίζος ή Ιαβέρης. «Τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα έχουμε 120.000 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, 350.000 ανάπηρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες. Είναι πραγματική γενοκτονία, αφανισμός της ελληνικής φυλής χωρίς τέλος» αναφέρει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον έχουμε συνηθίσει να δίνει εδώ και πολλά χρόνια αγώνα για να αποκτήσει ο Έλληνας οδηγική παιδεία. Τα αποτελέσματα είναι θετικά και αυτό του δίνει δύναμη να συνεχίσει. Του αρέσει πως οι Έλληνες μαθαίνουν μέσα από την προσπάθεια.

Ο ίδιος επικεντρώνεται στα μικρά παιδιά που στα επόμενα χρόνια θα βγουν στους ελληνικούς δρόμους και θα γίνουν νέοι οδηγοί. «Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να οδηγούν. Οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι. Θα πρέπει να μάθουν να οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις. Η ελληνική κοινωνία αναφέρεται στο Μάτι και στις φονικές πυρκαγιές και καλά κάνει και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Όμως, θα πρέπει να αναφερθεί και στη γενοκτονία που συντελείται στους ελληνικούς δρόμους. Τα τελευταία 50 χρόνια είχαμε 250 θύματα από σεισμούς, 250 από τυφώνες και κεραυνούς κι άλλους 250 από δασικές πυρκαγιές. Όμως, στους ελληνικούς δρόμους έχουν χαθεί 120.000 ψυχές. Κάθε μέρα θρηνούμε 3-4 νεκρούς κι άλλοι τόσοι καθημερινά μένουν ανάπηροι. Πόσο ακόμη θα πρέπει να γιγαντωθεί το πρόβλημα για να ασχοληθούν σοβαρά οι αρμόδιοι; Ευελπιστώ πως η νέα κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει, ώστε ο Έλληνας να αποκτήσει παιδεία στον δρόμο».

Για τον ίδιο το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας είναι «ο γονιός να θάβει το παιδί του. Μετά από τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχει θέληση για ζωή. Έχω ζήσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις και γνωρίζω καλά σε ποια ψυχολογία βρίσκεται ο γονέας μετά από μια τέτοια τραγωδία στο σπίτι του».

Η οδηγική παιδεία για τον Έλληνα και τον εκάστοτε οδηγό φαίνεται στο πορτοκαλί φανάρι. «Αρκετοί Έλληνες μόλις βλέπουν πορτοκαλί, αντί να σταματήσουν, πατούν γκάζι. Και το πορτοκαλί γίνεται κόκκινο και το ατύχημα είναι προ των πυλών. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ζώνες και κράνη σώζουν ζωές. Η συνέπεια, η υπομονή και η σύνεση στην οδήγηση είναι καθοριστικά στοιχεία ενός οδηγού» λέει ο «Ιαβέρης».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αυτή την εβδομάδα

Νέος Βουτζάς: Άτομο καταπλακώθηκε από χώματα – Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα –...

Στα 6.000 ευρώ αυξάνεται το ετήσιο αφορολόγητο για τα ηλεκτρονικά φιλοδωρήματα

Σημαντική αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τα φιλοδωρήματα που...

LAF LAB Ραφήνα: Εκεί όπου η μάθηση γίνεται παιχνίδι και οι στιγμές αναμνήσεις- Ώρα για καλοκαίρι!

Στο τέλος κάθε όμορφης διαδρομής δεν μετράμε απλώς τις...

Αγρίνιο: Το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο αξιωματικό που έχασε τη ζωή του στο Γύθειο

Το τελευταίο «αντίο» λένε σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, συγγενείς,...

ΚΕΔΕ και Airbnb.org ενώνουν δυνάμεις για την έκτακτη στέγαση πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Airbnb.org για την...

ΝΕΑ

Στα 6.000 ευρώ αυξάνεται το ετήσιο αφορολόγητο για τα ηλεκτρονικά φιλοδωρήματα

Σημαντική αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τα φιλοδωρήματα που...

Αγρίνιο: Το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο αξιωματικό που έχασε τη ζωή του στο Γύθειο

Το τελευταίο «αντίο» λένε σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, συγγενείς,...

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός εντοπίστηκε ο 20χρονος Ιταλός τουρίστας που αγνοείτο

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του...

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Λήγει σήμερα η προθεσμία – Η αίτηση και τα ποσά

Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, οι...

Κινεζικά PHEV κατακτούν την Ευρώπη – Η Volkswagen ζητά δασμούς

Η Volkswagen βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Το Tiguan PHEV,...

RPN.GR