spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Περιφέρεια Αττικής : Έργα βελτίωσης του παράπλευρου οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ

 

 

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε εξέλιξη σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης του παράπλευρου οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Καθημερινά αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η προάσπιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου, είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς»

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας σε έργα και παρεμβάσεις που ενισχύουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου και αναβαθμίζουν την εικόνα της Αττικής, η Διεύθυνση Διαχ/σης Μητροπολιτικών Υποδομών, με εντολή του Περιφερειάρχη, εκτελεί από τις 28 Σεπτεμβρίου, σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Πρόκειται για ένα δίκτυο συνολικού μήκους 140 χλμ, αποτελούμενο από τον Βόρειο και Νότιο παράπλευρο οι οποίοι ξεκινάνε από τον Δήμο Μάνδρας και καταλήγουν στο Δήμο Κρωπίας, διασχίζοντας  πολλούς Δήμους, (Μάνδρας, Ασπροπύργου, Φυλής, Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Αγιας Παρασκευής, Γλυκών Νερών, Παιανίας, Κρωπίας).

Να σημειωθεί ότι, ενώ πρόκειται για ένα δίκτυο με μεγάλες ανάγκες, από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προγραμματισμένη συντήρηση παρά μόνο σποραδικές αποκαταστάσεις φθορών.

 Επιπρόσθετα υπάρχουν τμήματα του δικτύου τα οποία δεν είναι ασφαλτοστρωμένα. Με το συγκεκριμένο έργο θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής νέων αντιολισθηρών ταπήτων μήκους περίπου 16 χιλ., τακτοποίηση της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης ομβρίων υδάτων, διαγράμμιση των νέων ασφαλτοταπήτων, ανακατασκευές σε τμήματα στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και είναι ημιτελή (χωματόδρομος).

Μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί εργασίες  σε συνολικό μήκος  περίπου 5 χιλ. στους Δήμους Φυλής και Αχαρνών και έπονται εργασίες στους Δήμους Μάνδρας –Ασπροπύργου – Αμαρουσίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Δεσμευθήκαμε ότι θα εκσυγχρονίσουμε το οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητά μας υπέρ της ασφάλειας των πολιτών και αυτό κάνουμε πράξη. Καθημερινά αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η προάσπιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου, είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, υλοποιώντας κρίσιμα έργα σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου της Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν όλο αυτό το διάστημα». 

 

Αυτή την εβδομάδα

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Διώνη Πικερμίου: Κάτοικοι ζητούν ενημέρωση για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Την άμεση ενημέρωση των κατοίκων της Διώνης Πικερμίου σχετικά...

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία – Ποιοι κερδίζουν και ποιες είναι οι παγίδες

Μια νέα ευκαιρία τακτοποίησης παλαιών οφειλών προς την Εφορία...

Καιρός σήμερα: Καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς – Πού αναμένονται τοπικές βροχές

Με άκρως καλοκαιρινές συνθήκες κυλά η σημερινή ημέρα σε...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

ΝΕΑ

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονου παιδιού στο Μενίδι, σοβαρή η κατάστασή του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα 3χρονο κορίτσι σημειώθηκε...

RPN.GR