spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού(φωτο-βίντεο)

 

 

 

 

Η Περιφέρεια Αττικής, η Glory Films και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) συνδιοργανώνουν το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2020Αρωγοί είναι η Act for Art, η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chefs Club).

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο σκηνοθέτης Manuel de Coco. Την παρουσίαση θα κάνει η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά.

Το βασικό χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι ο συνδυασμός του κινηματογράφου με τη γαστρονομία. Το μέρος του φεστιβάλ που αφορά τη γαστρονομία θα προσφέρει στο ευρύ κοινό ιδιαίτερες, διεθνείς γεύσεις.

Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ θα έχουν συνήθως ως θέμα τους το φαγητό ή το ποτό. Θα υπάρξουν επίσης, ταινίες με διαφορετική θεματολογία και θα ακολουθεί κουζίνα από τη χώρα παραγωγής της κάθε ταινίας.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================

Στις 19 Οκτωβρίου, θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα το «From the Vine» τoυ Sean Cisterna με πρωταγωνιστή τον Joe Pantoliano, βραβευμένο με Emmy για την τηλεοπτική σειρά «The Sopranos» και επίσης γνωστό για τη συμμετοχή του στην ταινία «The Matrix».

Ο Chef Παναγιώτης Γιανναράκος θα παρουσιάσει ιταλική κουζίνα παρέα με τον Γιώργο Στόγια, εξειδικευμένο επαγγελματία στον τομέα του κρασιού.

Στις 20 Οκτωβρίου, θα ποβληθεί το ντοκιμαντέρ «A God in Each Lentil» του Miguel Angel Jimenez, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο San Sebastian Film Festival. Το ντοκιμαντέρ έρχεται με πολλά βραβεία, για να προβληθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό!

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================

Το κομμάτι της γαστρονομίας θα παρουσιάσει ο Chef Πάνος Βουκελάτος, με συνταγή από την ισπανική κουζίνα.

Το φεστιβάλ θα κλείσει στις 21 Οκτωβρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Beloved» του Yaser Talebi από το Ιράν, το οποίο προβλήθηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Berlin Film Festival, IDFA, Hot Docs κ.ά.).

Θα ακολουθήσει ιρανική κουζίνα από τον Chef Αλέξανδρο Δραμαλιώτη.

Το φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Cine Άλιμος, στο Άλσος Νέας Σμύρνης και στο Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης, και οι προβολές ήταν ήδη sold out. Για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας, το φεστιβάλ αναβλήθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης επέλεξε τη λύση της live streaming προβολής μέσω διαδικτύου για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν το καλοκαίρι.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου και Τομεάρχη Πολιτισμού κ. Χάρη Ρώμα και της Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Δήμητρας Νάνου.

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω live streaming τo φεστιβάλ μέσα από το κανάλι της Περιφέρειας Αττικής στο YouTube στο link, από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου στις 20:30.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR