spot_img
12.6 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Προειδοποίηση για την Αττική: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Θα πέσουν έως και 50 τόνοι βροχής

 

 

 

 

Κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης ,σημαντικά ύψη βροχής που είναι πιθανό να ξεπεράσουν και τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα, αναμένεται να πέσουν και στο νομό Αττικής.

Πιο αναλυτικά, κατά το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού στη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ικανές να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα κατά τόπους.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου Κλεάρχου Μαρουσάκη στο Facebook:

«Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα κατά τόπους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα, σημαντικά ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν και στο νομό Αττικής τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης που ίσως σε μικρό χρονικό διάστημα ξεπεράσουν και τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τιμές κοντά στους 20 με 30 τόνους ανά στρέμμα σε διάστημα τριώρου, συνοδεύονται συνήθως και από πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Αττικής μιας και με τις υπάρχουσες δομές δύσκολα εκτονώνεται αυτός ο όγκος νερού.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η ύφεση που αναμένεται να μας επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας θα αρχίσει να οδηγείται προς το στάδιο της σύσφιξης καθώς αυτή θα μετατοπίζεται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Όταν λέμε ύφεση εννοούμε ένα βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από θερμό και ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας. Το θερμό μέτωπο προηγείται του ψυχρού. Το ψυχρό μέτωπο καθώς κινείται γρηγορότερα από το θερμό (περίπου 2 φορές πιο γρήγορα), συναντάει το θερμό οπότε και ξεκινάει το στάδιο της σύσφιξης.

Η ΨΥΧΡΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΗ ΜΑΖΑ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η παραπάνω εξέλιξη θα οδηγήσει στην σύγκρουση της θερμής και της ψυχρής αέριας μάζας πάνω από την Αττική δημιουργώντας συνθήκες έντονης αστάθειας. Έτσι λοιπόν αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στο νομό Αττικής που πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει μια ετοιμότητα από όλους μας. Ελέγχουμε φρεάτια και υδρορροές και δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας».

 

ΠΗΓΗ:ieidiseis

Αυτή την εβδομάδα

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Ο Παναγιώτης Κρέτσης που κατέρρευσε στο γήπεδο είχε χάσει τον πατέρα και τον αδελφό του – rpn

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τη Στυλίδα και ολόκληρη τη...

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε...

ΝΕΑ

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε...

Καταιγίδες στην Ανατολική Αττική: Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Νέα ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται λίγο μετά τις 11 το...

ΑΑΔΕ: e-mail σε Επιχειρήσεις προειδοποιώντας για κυρώσεις

Σχεδόν δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας...

RPN.GR