spot_img
26.2 C
Rafina
Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2026
spot_img

Τσιτσιπάς: Ιστορική στιγμή για τον Στέφανο! Ανέβηκε στο Νο5 του κόσμου

 

 

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Ουάσινγκτον, μετά την άνετη νίκη του επί του Μπενουά Περ κι έγραψε ιστορία. Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την παρουσία του στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Με τους 4.045 βαθμούς που θα έχει σίγουρα (σ.σ. μπορεί να είναι και περισσότεροι αν προχωρήσει περισσότερο στο τουρνουά), ο Τσιτσιπάς θα ανέβει στην πέμπτη θέση, αφήνοντας έκτο τον Κέι Νισικόρι με 4040 και έβδομο τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ με 4005.

Ο Έλληνας τενίστας μπορεί να φτάσει μέχρι τους 4.365, εφόσον νικήσει τον Κύργιο, προκριθεί στον τελικό του τουρνουά της Ούασινγκτον και κατακτήσει το τίτλο, πράγμα που δεν είναι καθόλου απίθανο, μιας κι ο Τσιτσιπάς είναι το Νο.1 του ταμπλό.

Το αμέσως επόμενο τουρνουά είναι αυτό του Μόντρεαλ όπου πέρσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπερασπιστεί τους εξακόσιους βαθμούς που πήρε πέρσι.

Το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς θα συναντήσει πολύ δυνατά ονόματα, ενώ στον ημιτελικό θα πέσει πάνω στον Ράφα Ναδάλ.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Αυτή την εβδομάδα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει για 19 θέματα

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί σύμφωνα με...

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ενόψει αντιπυρικής περιόδου – Με ποια μέσα θα αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα 22/5 σύσκεψης στο...

Δήμος Παλλήνης: Συμμετοχή στην 5η μεγάλη Έκθεση για το Περιβάλλον «Attica Green Expo 2026»

Ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας...

ΝΕΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει για 19 θέματα

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί σύμφωνα με...

Δήμος Παλλήνης: Συμμετοχή στην 5η μεγάλη Έκθεση για το Περιβάλλον «Attica Green Expo 2026»

Ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας...

Άρθρο Ψυχολογίας: Το ζευγάρι δεν ζει μόνο με υποχρεώσεις…

Κάποτε ήταν δύο άνθρωποι που περίμεναν να συναντηθούν. Έστελναν...

10 σταθμοί για μία όμορφη μονοήμερη στον Μαραθώνα

Μία-μιάμιση ώρα από την πόρτα σου, ανάλογα από ποιο...

RPN.GR