spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Τ’ “ΑΝΑΒΛΕΜΜΑ” εδώ και 18 χρόνια από το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας

 

 

 

Το 2002 γεννήθηκε στο σπίτι του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας το περιοδικό “Ανάβλεμμα”.

Το μόνο έντυπο που εκδίδεται σταθερά ανάμεσα στα 53 παραρτήματα του εσωτερικού και τα 16 του εξωτερικού του Λυκείου των Ελληνίδων. Στόχος του να ατενίζει ψηλά τους στόχους του Λ.τ.Ε. και να διασώζει την ελληνική παράδοση και το λαϊκό μας πολιτισμό. Να ερευνά και να αποτυπώνει στις σελίδες του την τοπική ιστορία, που ξεκινά από το 3000 π.Χ. ως την εγκατάσταση των εκδιωγμένων Τριγλιανών προσφύγων και φτάνει ως σήμερα. Μέσα από τα άρθρα του ξεπηδούν ιστορικές μορφές , σημαντικά γεγονότα, ανεξερεύνητες περιοχές, έθιμα και πολιτιστικές δράσεις του Λ.Ε.Ρ., αφιερώματα στους μικρούς μας φίλους, εκπαιδευτικές ιδέες, λαογραφικός πλούτος! Η άξια συντακτική του ομάδα με πρωτοπόρο τη Χριστίνα Παναγιώτου, που από την αρχή ανέλαβε την επιμέλειά του, μαζί με τα ηχηρά ονόματα σπουδαίων επιστημόνων καλύπτουν με ευαισθησία και αγάπη προς καθετί ελληνικό, το πλούσιο περιεχόμενό του.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Το Ανάβλεμμα όμως είναι και ένα κομμάτι των ανθρώπων του Λ.Ε.Ρ., αυτών που πρόσθεσαν τη σφραγίδα τους με τα βιώματα, τις προσωπικές τους μαρτυρίες, τα κείμενά τους και μετέτρεψαν το περιοδικό αυτό σε ένα δικό τους απόκτημα, μια αλυσίδα, που τους ενώνει άρρηκτα όλους μαζί.
Ξεφυλλίζοντας τις μπεζ, σαν παλιακές , σελίδες του βρίσκουμε όλοι τμήματα της ζωής μας, της ιστορίας, της ταυτότητάς μας και λειτουργεί για τη μεγάλη οικογένεια του Λ.τ.Ε. ως φωτεινός φάρος του ελληνικού πολιτισμού !

Πατώντας πάνω στην ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να ξεφυλλίσετε μερικά από τα τελευταία τεύχη από το “Ανάβλεμμα”

https://www.alexiadou.gr/books/ler/

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR