spot_img
13.5 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Πιερρακάκης: Γιατί δεν στάλθηκαν SMS του 112 για τη φωτιά στον Υμηττό

 

 

 

Υψηλής ακριβείας θα είναι το νέο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης, που θα αντικαταστήσει το σημερινό ενδιάμεσο και θα τεθεί σε λειτουργία από την αρχή του νέου έτους, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης.  

Όσον αφορά το γιατί δεν εστάλησαν SMS του συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης 112 για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι αρμόδια για το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

«Η ΓΓΠΣ είναι η μόνη αρμόδια αρχή να χειριστεί το σύστημα, εμείς το αναπτύξαμε σε συνεργασία με τους ειδικούς, αυτή αποφασίζει, κι αυτό είναι το σωστό, ο ειδικός πρέπει να αποφασίζει σε ποιους πρέπει να στείλει το μήνυμα, πώς πρέπει να φτάσει και ποιο είναι αυτό, επέλεξαν να το κάνουν με πιο παραδοσιακά μέσα» επισήμανε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν με την αποστολή του SMSμ σχολίασε ότι έχει να κάνει με συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές που είναι μεγάλες, κι ακριβώς λόγω της φύσης του SMS κάποιοι έλαβαν περισσότερα μηνύματα

«Στείλαμε πολλά SMS μαζί, εκατομμύρια, είχαμε πολλά ‘’πεντάρια’’ (σ.σ υψηλή κατάσταση έκτακτης ανάγκης) και το ίδιο κινητό βλέπουν περισσότερες κεραίες, με αποτέλεσμα το ίδιο κινητό να λαμβάνει δυο φορές το ίδιο μήνυμα» αποσαφήνισε. 

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης (με το νέο σύστημα) από τις αρχές του νέου έτους θα επιτρέπονται παρεμβάσεις σε πολύ μικρή κλίμακα, ωστόσο ότι το νέο πλήρες σύστημα (CBS) δεν δουλεύει σε όλα τα κινητά. «Τα έξυπνα κινητά έχουν δυνατότητα να λάβουν CBS, και θα πρέπει να ενημερώνεις τον πολίτη με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχεις τον σκοπό σου ως κράτος για να διαχειριστείς μια κρίση. Το 112 θα έχει τη δυνατότητα να χτυπά και το σταθερό τηλέφωνο» σημείωσε. 

«Τα μηνύματα είναι όλα δωρεάν» ξεκαθάρισε εκ νέου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΠΗΓΗ:skai.gr

Αυτή την εβδομάδα

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν έχει ξεχάσει μέχρι και σήμερα ότι οι γονείς του έλειπαν από την βράβευσή του στα Όσκαρ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε ήταν ένα ανερχόμενο ταλέντο όταν ανέλαβε...

Έξαρση γρίπης και ιώσεων στην Ελλάδα – «Καμπανάκι» ΕΟΔΥ για τις γιορτές

Ο υποκλάδος K του ιού της γρίπης A (H3N2)...

Κρήτη: Μαρτύριο για 15χρονη – 28χρονος δημοσίευσε στο Διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας απασχολεί τα τελευταία 24ωρα της διωκτικές...

ΝΕΑ

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

Κρήτη: Μαρτύριο για 15χρονη – 28χρονος δημοσίευσε στο Διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας απασχολεί τα τελευταία 24ωρα της διωκτικές...

Το μέλλον των πόλεων περιλαμβάνει ρομπότ-ταξί – Οδική ουτοπία ή κόλαση;

Έχει περάσει καιρός από τότε που βγήκε στους δρόμους...

RPN.GR