spot_img
17.6 C
Rafina
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026
spot_img

Στο Μάτι, στο οικόπεδο που καθαρίστηκε από τα εύφλεκτα υλικά, μαζί με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

 

 

 

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη σήμερα στο οικόπεδο Αντωνίου επί της λεωφόρου Μαραθώνος, εντός των ορίων του δήμου Ραφήνας Πικερμίου, όπου σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επιθεώρησε την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού από τόνους καμένης οργανικής ύλης, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου του 2018.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Α. Σκρέτσος, ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου, οι Δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, εκπρόσωποι των κατασκευαστικών εταιρειών που ανέλαβαν τον καθαρισμό του οικοπέδου, κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους εργαζόμενους για την άρτια και με άμεσα αποτελέσματα  δουλειά τους, καθώς οι εργασίες που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού μετά τα μέσα Ιουλίου, ολοκληρώνονται σε λιγότερο από ένα μήνα. Ειδικότερα όπως επισημάνθηκε, απομακρύνθηκαν περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας  και βουνά εύφλεκτο πριονίδι από τα θρυμματισμένα κλαδιά, τα οποία αποτελούσαν επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές.

Με αφορμή την επίσκεψη του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η αποτελεσματική και άμεση ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου από τους χιλιάδες τόνους καύσιμης ύλης που αποτελούσε μία περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα για την περιοχή, αποδεικνύει πως όταν υπάρχει βούληση όλα μπορούν να γίνουν.
Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά προχωρώντας σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, που ανέλαβε τις εργασίες αφιλοκερδώς στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Η πρόληψη και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Δεσμευόμαστε ότι στην Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, θα δουλέψουμε εντατικά, με σχέδιο και όραμα για τη διαμόρφωση ενός νέου αποτελεσματικού σχεδίου πολιτικής προστασίας, με στόχο να μην νιώθει κανένας πολίτης της Αττικής απροστάτευτος».

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Ζωντανή Ελληνική Μουσική στο ΑΡΤΙΟΝ την Κυριακή του Θωμά

Την Κυριακή 19 Απριλίου, ανήμερα του Θωμά, το Άρτιον...

Ξεκάθαρη θέση της Δημοτικής Αρχής για την προστασία ιδιοκτησιών και επιχειρήσεων στο λιμάνι

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες,...

Προσοχή! Νέα απάτη με SMS για δήθεν επίδομα Fuel Pass III

Νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες...

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Την υποβολή έξι φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της...

ΝΕΑ

Προσοχή! Νέα απάτη με SMS για δήθεν επίδομα Fuel Pass III

Νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες...

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Την υποβολή έξι φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της...

Έρευνα: Πώς διαχειρίζονται το άγχος οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι; – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι που είναι αγχωμένοι ή αποστασιοποιημένοι δεν αποτελούν...

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε...

Τηλεφωνικές απάτες: Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους – Άνω των 600.000 ευρώ η λεία

Εκμεταλλεύονται τον αιφνιδιασμό και την ταραχή, που προκαλούν στα...

RPN.GR