spot_img
28.7 C
Rafina
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
spot_img

Συνεχείς δράσεις της Πολιτικής Προστασίας θωρακίζουν το Δήμο Μαραθώνος(φωτο & βίντεο)

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος, ενισχυμένη για πρώτη φορά στα χρονικά της με 5 δασεργάτες-πυροφύλακες και 3 διοικητικούς υπαλλήλους, διαθέτει καθημερινά συνεργεία στοχευμένων παρεμβάσεων πυροπροστασίας σε όλη την έκταση του Δήμου.
Μετά από συνεργασία του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Κυπαρίσση και του Αντιδήμαρχου Υπηρεσίας Πρασίνου Βασίλη Τσακυριάννη, το δυναμικό και των δύο υπηρεσιών συντονίζεται και σχηματίζονται τουλάχιστον 4 συνεργεία, που θα επιχειρούν με κοινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
Μέχρι τώρα έχουν γίνει παρεμβάσεις σε πολλές περιοχές της Ν. Μάκρης, του Μαραθώνα και του Γραμματικού-Σέσι.
Στους Δικαστικούς & Εισαγγελείς επανατοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης και κλαδεύτηκε η είσοδος του οικισμού, πλησίον της θέσης του 24ωρου εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου για να έχει πλήρη ορατότητα προς το πευκοδάσος του Σχινιά. Θα ακολουθήσουν προγραμματισμένες δράσεις σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές (Βαρνάβα –πόλη και παραλία, Αύρα –Πάντειος Πολιτεία , Καλένζι, Κάτω & Άνω Σούλι Μάτι, Ν. Βουτζάς, Ζούμπερι και όπου αλλού απαιτείται).
Το έργο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας επικουρούν οι εθελοντικοί σταθμού Σ.Ε.Δ.Μ (εχθές τροφοδότησε δεξαμενές με νερό σε δασικές περιοχές της Ν. Μάκρης) και Π.Υ.Σ.ΕΘ Ν. Βουτζά (σήμερα καθαρισμός οδοστρώματος σε παραλία Σέσι Γραμματικού).
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα στελεχωθεί το πυροφυλάκιο του Ν. Βουτζά.
Το διοικητικό προσωπικό συνεχίζει να καλύπτει τις απαιτήσεις σχεδιασμού και οργάνωσης και τις αυτοψίες των καταγγελιών για ακούρευτα οικόπεδα, αποστέλλοντας σε συνεχή βάση επιστολές σε ιδιοκτήτες. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβληθούν πρόστιμα.
Μετά από μακρόχρονες προσπάθειες και έγγραφες αναφορές, σε συνδυασμό με τις συχνές επισκέψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας &ι Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε με ποσό ύψους 300.000€ για δράσεις Πολιτικής Προστασίας.
Δύο άλλες εργολαβίες έχουν ήδη αναλάβει έργο με εντολή του Υφυπουργού ΠΠ στον Αγ. Ανδρέα και σε Σχινιά –Δικαστές & Εισαγγελείς. Ήδη διενεργείται και θα επεκταθεί άμεσα (στο Ζούμπερι και όπου αλλού απαιτείται) ο καθαρισμός των πλέον επικίνδυνων περιοχών του Δήμου, από πάσης φύσεως καύσιμη ύλη, επικίνδυνα δένδρα κλπ. Θα συντηρηθούν και προστεθούν νέοι κρουνοί και θα τοποθετηθούν επιπλέον συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.
Με αυτές τις ταχύτατα εξελισσόμενες δράσεις ο Δήμος Μαραθώνος θα αποκτήσει σημαντική θωράκιση στον αγώνα του να διαφυλάξει τις ζωές , την περιουσία και το φυσικό περιβάλλον.
Όποια θετική ενέργεια όμως και να γίνει δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, επιβάλλεται να μηδενίσουμε τις ανεξέλεγκτες αποθέσεις κλαδευτικών και λοιπόν αποκριμάτων, που δημιουργούν επικίνδυνες εστίες με ενδεχόμενες ανυπολόγιστες συνέπειες !!
Επίσης επιβάλλεται να μην εκτελούμε επικίνδυνες εργασίες σε επικίνδυνες ημέρες και ώρες (τροχός –ηλεκτροκόλληση, κάπνισμα μελισσιών κλπ), όπως και να μην ανάβουμε υπαίθριες φωτιές σε όλη την αντιπυρική περίοδο (1 Μαίου-30 Οκτωβρίου) !!!
Ευάγγελος Δ. Κυπαρίσσης
Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας
Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού

 

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το...

ΝΕΑ

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

RPN.GR