spot_img
15.3 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

1ος Μαραθώνιος γαστρονομίας, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης στον Μαραθώνα

  1. Ο Δήμος Μαραθώνος διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Αττικής, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) και την Παναττική Ομοσπονδία Συλλόγων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α) τον 1ο Μαραθώνιο Γαστρονομίας στην παραλία Μαραθώνα (πλατεία Αγίου Παντελεήμονα) την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 με ώρα έναρξης 20:30μμ. 
  2. Η δράση αποσκοπεί στηνανάδειξηκαι προβολή των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων της μαραθωνίτικης γης, καθώς και των επιχειρήσεων εστίασης του Δήμου μας. Εντάσσεται στις ευρύτερες ενέργειες στήριξης της επιχειρηματικότητας που αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος Μαραθώνος, καθώς θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Τοπικών Παραγωγών και ειδικότερα στο σκέλος που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Μαραθώνα, πλατεία Αγ. Παντελεήμονα από την Τρίτη 3 έως και την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021.
  3. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διαγωνιστούν τουλάχιστον 10 μάγειροι σε δημιουργικό διαγωνισμό και 5 ζαχαροπλάστες. Στους μάγειρες θα διατεθούν 1 επαγωγική εστία, οι πρώτες ύλες και τα λοιπά μέσα που θα χρησιμοποιήσουν και θα διαγωνιστούν σε 1 από 2 διαθέσιμες επιλογές. Οι ζαχαροπλάστες θα διαγωνιστούν παρουσιάζοντας στην κριτική επιτροπή προκατασκευασμένο πιάτο.
  4. Καλούνται μάγειρες και ζαχαροπλάστες (πτυχιούχοι, απόφοιτοι σχετικών σεμιναρίων, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης αλλά και ερασιτέχνες), που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνος, στη ηλεκτρονική διεύθυνση (email): agricultural@marathon.gr και στο τηλ: 22943-20972 & 20957. 
  5. Για περισσότερες λεπτομέρειες καλέστε στο 6983506747, Ευάγγελος Κυπαρίσσης Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού.

 

 

 

Ευάγγελος Δ. Κυπαρίσσης

Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας

Αυτή την εβδομάδα

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Πηνειός, πλημμύρισε ο Αγιόκαμπος – Νερά σε σπίτια και επιχειρήσεις

Στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Μεσάγκαλα Λάρισας, έχει...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Ο Παναγιώτης Κρέτσης που κατέρρευσε στο γήπεδο είχε χάσει τον πατέρα και τον αδελφό του – rpn

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τη Στυλίδα και ολόκληρη τη...

ΝΕΑ

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε...

Καταιγίδες στην Ανατολική Αττική: Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Νέα ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται λίγο μετά τις 11 το...

RPN.GR