spot_img
26.2 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Επιστολή αναγνώστη μας για τα βοθρολύματα της Ραφήνας

 

 

Προ ημερών είχαμε δημοσιεύσει άρθρο του δημότη Ραφήνας Λάζαρου Αργυρόπουλου με τίτλο ”Ραφήνα και βοθρολύματα”

Ο αναγνώστης μας Κώστας Κονδύλης σχολιάζει το πολύ σημαντικό αυτό πρόβλημα της Ραφήνας με ευκαιρία το δημοσίευμα αυτό:

”Καλημέρα σας
Ο κος Αργυρόπουλος που περιγράφει το πρόβλημα του θέματος το θίγει μάλλον ήπια.
Αυτό είναι ένα αγκάθι που βασανίζει όλους τους παλαιούς Δήμους, που όπως η Ραφήνα ξεκίνησαν την “ζωή” τους με βόθρους, παρόλο που τώρα μπορεί να έχουν αποκτήσει κεντρικό δίκτυο.
Στην πραγματικότητα δεν ρίχνουν τα λύματά τους στα φρεάτια ομβρίων αλλά έχουν κάνει μόνιμη σύνδεση των ακαθάρτων του σπιτιού τους με τους αγωγούς του δικτύου ομβρίων της πόλης (κι έχουν “ξενοιάσει” μια για πάντα με το θέμα του βόθρου).Τον Χειμώνα λόγω των βροχών ξεπλένονται και δεν μυρίζουν τόσο αλλά το Καλοκαίρι…. Και υπάρχει τόσο θράσος και αδιαφορία που ακόμη και όταν αποκτά ο Δήμος τους δίκτυο ακαθάρτων δεν συνδέονται και να καταργήσουν την παράνομη σύνδεση για να μην επιβαρυνθούν τα έξοδα σύνδεσης (και από φόβο ίσως να μη φανερωθεί και παρανομία τους). Αυτά σε λίγο καιρό θα ισχύουν και στη Ραφήνα με νέο δίκτυο που ξεκινά η κατασκευή του άμεσα.
Και το καλύτερο για το τέλος. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το δίκτυο των ομβρίων για το οποίο μιλάμε, έχει σαν ρόλο τη συλλογή των ομβρίων υδάτων των δρόμων, οπότε και η διαχείριση αυτού του υλικού που συλλέγεται είναι σαν όμβρια (καθαρά) νερά και όχι σαν Λύματα, οπότε καταλήγουν ανεπεξέργαστα “στη Θάλασσα” σε κοντινή απόσταση από την ακτή (αν όχι στην ακτή). Και για χρόνια γινόταν πόλεμος για την διαχείριση των αποβλήτων “επεξεργασμένων υλικών” του Νέου Βιολογικού και κανένας στο παρελθόν δεν άνοιξε το θέμα των παράνομων συνδέσεων που μύριζε η πόλη κάθε καλοκαίρι, κυρίως.
Τέλος για να μην γίνουμε σαν τους άλλους δήμους, που ενώ έχουν αποκτήσει δίκτυο, συνεχίζουν να βρωμάνε, νομίζω ότι μετά την ολοκλήρωση του Νέου Βιολογικού και του δικτύου (δεν νομίζω ότι έχει νόημα να ανοίξουμε τέτοιο θέμα πριν) πρέπει ο Δήμος με τη συνδρομή της νέας τεχνολογίας (η ΕΥΔΑΠ έχει κάμερες ρομπότ ακριβείας) να ελέγξει και να σφραγίσει τις παραμένουσες παράνομες συνδέσεις για να μπορεί η όμορφη Ραφήνα μας να ανασαίνει και τα καλοκαίρια.”
Ευχαριστώ
Κώστας Κονδύλης

Αυτή την εβδομάδα

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Έλληνας και ένας Δανός από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς...

RPN.GR