spot_img
19.8 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

STRONG ME από την Παναθηναϊκή Γυναικών Μαραθώνα και την Εμμανουέλα Μομφεράτου(φωτο)

 

 

 

 

Σε μία ακόμα αξιόλογη δράση υπέρ των Γυναικών, πρωτοπόρησε το Παράρτημα του Μαραθώνα της Πανελλαδικής Οργάνωσης «Παναθηναϊκής» και η Πρόεδρος κα Μομφεράτου, στο Σεράφειο Ίδρυμα μαζί με 21 ακόμη φορείς σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, με θέμα την συναισθηματική κακοποίηση και την διατήρηση της ψυχικής υγείας. Συμμετείχαν και οι δύο συνεργάτες της Παναθηναϊκής Γεώργιος Παπαγεωργίου και Άγις Γουζάρης.

Η Πρόεδρος της «Παναθηναϊκής» Μαραθώνα, Εμμανουέλα Μομφεράτου Σολ, στον σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του δραστήριου Παραρτήματος που κοντεύει τα είκοσι χρόνια ζωής, λέγοντας τα εξής: 

«Χαιρετίζω την εξαιρετική προσπάθεια για τη βία ενάντια των Γυναικών. Τις δύο αυτές ημέρες είμαστε εδώ όλοι μαζί, για να ενωθούμε σε μία κοινή σημαντική προσπάθεια βοήθειας προς όλες τις γυναίκες. Η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» ιδρύθηκε το 1983 είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει πάνω από 8.000 μέλη στο δίκτυο των 35 Παραρτημάτων της, τα οποία καλύπτουν όλη την Ελληνική επικράτεια.

Το Παράρτημα του Μαραθώνα άρχισε να λειτουργεί από το έτος 2002 και από εμένα προσωπικά. Το Δ.Σ. του, πλαισιώνεται από στελέχη μορφωμένα με εξειδικευμένη κατάρτιση, ψυχολόγους όπως ο κ. Παπαγεωργίου, ψυχιάτρους όπως ο κ. Αλεβίζος, δικηγόρους όπως ο κ. Δουλιώτης και η κα Ανδρεοπούλου, ιατρούς και φιλόλογους.

Με τα Οικονομικά ασχολούνται άτομα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όλοι τους, απλοί εθελοντές που αναπτύσσουν κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

Καθηγητές ξένων γλωσσών διδάσκουν ενήλικες, αγγλικά και γαλλικά, καθώς κι ελληνικά σε ξένους υπηκόους.

Ημερίδες, μαθήματα ψυχολογίας, κομπιούτερ καθώς και δωρεάν μαθήματα σε παιδιά με δυσλεξία, είναι μέσα στις προτεραιότητές μας.

Λειτουργεί γραμμή sos επί 24ωρου βάσης, προσφέροντας βοήθεια σε οικογένειες με προβλήματα. Ειδικός ξενώνας που υποστηρίζεται από το Παράρτημα, φιλοξενεί γυναίκες – θύματα βίας.

Προσφορά σε ανθρώπους άπορους της περιοχής μας, καθώς και στο Ίδρυμα Λύρειο Οικοτροφείο παιδιών της περιοχής μας, γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο.

Η εκπροσώπηση του Παραρτήματος στον Ημιμαραθώνιο είναι μέσα στα πλαίσια προώθησης του Αθλητισμού. Το Παράρτημα επίσης, έχει οργανώσει και μία χορευτική ομάδα που συμμετέχει κάθε χρόνο στη γιορτή του κρασιού, τηρώντας έτσι τις παραδόσεις.

Τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οργανώσαμε τηλεδιασκέψεις με τον ψυχολόγο μας, στηρίζοντας τα μέλη μας, όπου συζητήσαμε διάφορα θέμα γενικού ενδιαφέροντος.

Σας ευχαριστώ όλους».

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR