spot_img
23.4 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

ΑΑΔΕ: e-mail σε Επιχειρήσεις προειδοποιώντας για κυρώσεις

 

 

 

Σχεδόν δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (12/2), που έχουν 38.000 επιχειρήσεις, με τζίρο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να δηλώσουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είτε τον πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης, με τον οποίο έχουν συμβληθεί, είτε ότι θα χρησιμοποιούν το timologio της ΑΑΔΕ.

Και, στη συνέχεια, έχουν μέχρι τις 31/3 περιθώριο για να προσαρμόσουν τα συστήματά τους.

Μόλις 19.961, δηλαδή το 53% του συνόλου, σύμφωνα με ενημέρωση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μεταξύ των υπολοίπων 18.000, που δεν έχουν κάνει ακόμα τη σχετική δήλωση, υπάρχουν και 3.300 επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν, είτε πάροχο, είτε το timologio ή το myDATAapp, αλλά δεν το έχουν δηλώσει.

Ότι τα τιμολόγιά τους, που θα εκδοθούν χωρίς πάροχο ή εκτός των δωρεάν εφαρμογών timologio και myDATAapp, δεν θα είναι νόμιμα από 13 Φεβρουαρίου και μετά, αφού η μη έκδοση με έναν από τους παραπάνω δύο νομίμους τρόπους ισοδυναμεί, βάσει νόμου, με μη έκδοση.

Αυτό σημαίνει πρόστιμο ίσο με 50% του ΦΠΑ για κάθε παραστατικό, που θα βρεθεί από τον έλεγχο ότι δεν εκδόθηκε νόμιμα.

Για τον σκοπό αυτό, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει στείλει e-mail υπενθύμισης, με το οποίο καλεί όσους έχουν καθυστερήσει, να σπεύσουν να δηλώσουν τον πάροχο ή τη χρήση των δωρεάν εφαρμογών της ΑΑΔΕ.

 

Αυτή την εβδομάδα

Θύελλα Ραφήνας: Με ψυχολογία Κυπέλλου στην εκτός έδρας δοκιμασία με τον Αχαρναϊκό

Στο Μενίδι ταξιδεύει η Θύελλα Ραφήνας, η οποία αντιμετωπίζει...

Ραφήνα και Πικέρμι γεμίζουν μικρούς δρομείς – Ξεπέρασαν τις 200 οι συμμετοχές στη γιορτή του Μαραθωνίου

Με μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιά και γονείς προχωρούν οι...

ΕΔΣΝΑ: Πληροφορίες για δίμηνη αργία στον Βασίλη Κόκκαλη – Εκτός της παράταξης Χαρδαλιά

Σε δίμηνη αργία φέρεται να τέθηκε ο πρώην πρόεδρος...

Υπόθεση χειραγώγησης αγώνων μπάσκετ: Να καταθέσει στον ανακριτή επιθυμεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Την πρόθεσή του να καταθέσει στην ανακριτική έρευνα για...

ΝΕΑ

Θύελλα Ραφήνας: Με ψυχολογία Κυπέλλου στην εκτός έδρας δοκιμασία με τον Αχαρναϊκό

Στο Μενίδι ταξιδεύει η Θύελλα Ραφήνας, η οποία αντιμετωπίζει...

Υπόθεση Pizza Fan: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των 23 συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε σε βάρος...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει για 15 θέματα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. 34 Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί...

RPN.GR