Αδελφότητα Ηπειρωτών Ν.Μάκρης- Ραφήνας- Μαραθώνα- Πικερμίου Κάλεσμα σε Μεγάλο Παραδοσιακό πανηγύρι “Γιορτή Τσίπουρου 2019 ”

463

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00, η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Μαραθώνα-Ραφήνας-Πικερμίου  θα πραγματοποιήσει  την  πατροπαράδοτη γιορτή του Τσίπουρου στο κτήμα της Αδελφότητας.

Η παραγωγή του τσίπουρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Ηπειρωτική Παράδοση και οι ρίζες της χάνονται στα βάθη του χρόνου. Λέγεται πως ξεκίνησε από την Ήπειρο στις αρχές του 14ου αιώνα και αργότερα έλαβε μορφή μαζικής παραγωγής, στο Άγιο Όρος από Ηπειρώτες μοναχούς, που διαβιούσαν εκεί.

Η διαδικασία της παραγωγής, για όσους συνεχίζουν μέχρι σήμερα  την πατροπαράδοτη μέθοδο, είναι ολόκληρο τελετουργικό με παράλληλη διεξαγωγή παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Σε όλη την Ελλάδα, από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη «βράζει» ο τόπος. Αυτή τη διαδικασία θα αναβιώσει με αυθεντικό παραδοσιακό τρόπο για άλλη μια χρονιά, η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης- Ραφήνας Μαραθώνα και Πικερμίου, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στο φιλόξενο κτήμα της Αδελφότητας  (Τέρμα Αν. Τσίρκα, Ν.Μάκρη)

Την διασκέδαση όλων μας την έχει  αναλάβει η κομπανία του Δόκιμου Χαραλάμπους 

Κλαρίνο : Δόκιμος Χαραλάμπους

Τραγούδι :  Κώστας Λεοντίδης, Νίκος Καλαμίδας

Πάντα με καλό κρασί  και καταπληκτικά εδέσματα !!!

Σας περιμένουμε με χαρά μεγάλη!!!

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Βασιλείου

Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης- Ραφήνας- Μαραθώνα- Πικερμίου