spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σιχαίνομαι το φακελάκι.. Συγγνώμη προς την ασθενή» – Απομακρύνεται ο Αναισθησιολόγος που ζήτησε χρήματα

 

 

Την άμεση απομάκρυνση αναισθησιολόγου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας ζήτησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο καταγράφεται ο γιατρός να ζητά χρηματικό ποσό από ασθενή για ιατρικές υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει δωρεάν.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, το περιστατικό αφορά αίτημα για ποσό της τάξης των 100 έως 150 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ιατρικές πράξεις στο πλαίσιο της νοσηλείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από άμεση έρευνα που διέταξε, ταυτοποιήθηκαν τόσο το νοσοκομείο όσο και το εμπλεκόμενο πρόσωπο. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στη διοίκηση του ιδρύματος να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες.

«Διέταξα επίσης την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε το πρόσωπο αυτό να απομακρυνθεί από το ΕΣΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Γεωργιάδης καταδικάζει το «φακελάκι», κάνοντας λόγο για πρακτική που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο και δεν συνάδει με τις αρχές του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Σιχαίνομαι το φακελάκι, πράξη που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο και δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες που υπηρετούμε στο ΕΣΥ», σημειώνει.

Ο υπουργός εκφράζει παράλληλα τη λύπη του για το περιστατικό και απευθύνει συγγνώμη προς την ασθενή που προχώρησε στην καταγραφή και δημοσιοποίηση του βίντεο.

Αυτή την εβδομάδα

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Πυρκαγιές: Αποζημίωση έως 100% για επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών από τον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή...

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Η προθεσμία, οι δικαιούχοι και τα λάθη που «κόβουν» την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

ΝΕΑ

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

RPN.GR