spot_img
26.9 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025
spot_img

Αφιέρωμα στον ποιητή  Νίκο Καββαδία από το MARATHON ART FESTIVAL

 

« Αφιέρωμα στον ποιητή  Νίκο Καββαδία.»

Με αφορμή την επετειακή συμπλήρωση των 50 χρόνων από τον θάνατο του Έλληνα ποιητή, Νίκου Καββαδία, το Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕ.Τ. και το MARATHON ART FESTIVAL με την υποστήριξη του συλλόγου Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, το οποίο αναδεικνύει τον συνδυασμό της Ποίησης, των Εικαστικών Τεχνών, της Μουσικής και του Τραγουδιού με μοναδικό τρόπο στοχεύοντας να απεικονίσει την πολυπολιτισμική κληρονομιά και το πνεύμα του ποιητή μας.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, οι φιλότεχνοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία από την Κυριακή 15 Ιουνίου έως την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025 να εξερευνήσουν τον κόσμο του Νίκου Καββαδία  μέσα από έναν συναρπαστικό και ενδιαφέρον πρόγραμμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Κυριακή 15 Ιουνίου

7.00 μ.μ.

Ώρα προσέλευσης

7.30 μ.μ.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Από τον συγγραφέα Μήτσο Κασόλα του βιβλίου του «Νίκος Καββαδίας. Ο Δαίμονας χόρευε μέσα του.»

8.00 μ.μ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα αφηγηθεί για την προσωπική του γνωριμία με τον ποιητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο θα υπάρχουν αντικείμενα του Νίκου Καββαδία, μέρος της προσωπικής συλλογής του ζωγράφου.

Στη συνέχεια θα εγκαινιάσει την ομαδική εικαστική έκθεση με έργα εμπνευσμένα  από την ποίηση του Ν. Καββαδία. Η έκθεση αποτελείται από μια εντυπωσιακή συλλογή έργων σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων.

Συμμετέχουν οι:  Asterios Toris, Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Κάτια Βαρβάκη, Στάθης Βατανίδης, Βασίλης Bλάχος,  Τάσος Δήμος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Γιάννης Κούτρικας, Έφη Μάνου, Θωμάς Μπερτόλης, Τρύφωνας Παπαδόπουλος,  Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Μανόλης Ρωμαντζής, Βασίλης Σολιδάκης, Νίκος Στρατάκης, Μανόλης Χάρος, Ιφιγένεια Χριστοδουλίδου.

Διάρκεια έκθεσης έως και 22 Ιουνίου. –    Επιμέλεια έκθεσης : Αθανάσιος Θεοτόκης

8.30 μ.μ.

ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

Από τον ηθοποιό Γεώργιο Μπάρδη.

 

Κυριακή 22 Ιουνίου

7.30 μ.μ.

Ώρα προσέλευσης

8.00 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ

Ο  εξαιρετικός Βασίλης Λέκκας  ερμηνεύει  ποίηση του Νίκου Καββαδία μελοποιημένη από τον Χάρη Παπαδόπουλο, πλαισιωμένος από τους μουσικούς Θοδωρή Μπρουτζάκη στο πιάνο  και Χρήστο Ευαγγελάτο στην κιθάρα.

 

Από την Κυριακή 15 Ιουνίου έως και την Κυριακή 22 Ιουνίου

Το MARATHON ART FESTIVAL  στολίζει τις βιτρίνες των καταστημάτων της Νέας Μάκρης με εικαστικές δημιουργίες,  εμπνευσμένες και αυτές από την ποίηση του Νίκου Καββαδία και με την επιμέλεια του Μάριου Αρμάου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Rita Mali, Σταυρούλα Γεωργουλέα,  Φωτεινή Μαλλή, Σίσσυ Μιχαλοπούλου, Βάσω Κιάμου Παναγιωτουνάκου,  Ελένη Παπαγεωργίου,  Κατερίνα Κουνάβη Πάτρα,  Μαρίνα Περίδου,  Ηρώ Ρούση, Ιωάννης Ρούσσης,  Σοφία Σιδερή, Χρυσούλα Σιτέ,  Εύη Στάμου, Ζαχαρένια Στάμου.

Διάρκεια έκθεσης έως και 22 Ιουνίου.

 

Τον συντονισμό των δράσεων της 15ης και της 22ης Ιουνίου φέρει η Ελευθερία Δημαντώνη

Σας περιμένουμε στο Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών για μια αξέχαστη εμπειρία πολιτισμού και τέχνης.

Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου

Ζωγράφος & Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Διεθνούς Μαραθωνίου Κέντρου Εικαστικών Τεχνών.

 

Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ  IMVAC

Λιβισίου 13, 190 05 Νέα Μάκρη Αττικής  ~  www.imvac.gr  ~  contact@imvac.gr   ~ 22940 97804

 

Ωράριο εκθεσιακού χώρου

Κυριακή 15 Ιουνίου, από τις 7.00 μ.μ.

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή  10 π.μ.- 2 μ.μ. & 5 μ.μ.- 8 μ.μ.

Τρίτη και Πέμπτη 10 π.μ.- 2 μ.μ.

Σάββατο 10 π.μ.- 2 μ.μ.

Κυριακή 22 Ιουνίου, μετά το πέρας της μουσικής εκδήλωσης

 

Είσοδος Ελεύθερη.

 

Η διαδρομή μας.

Το 2017,  ο Μάριος Αρμάος οραματίστηκε τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Marathon Art Festival» ο  οποίος και ιδρύθηκε με την συμβολή και υποστήριξη αξιόλογων φιλότεχνων μελών. Ακολούθησαν οι θεσμικές εικαστικές δράσεις «Μαραθώνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής», «Marathon Art Gallery» και «Marathon Open Art»  που συνεχίζονται αδιαλείπτως.

Το 2023, το «Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ)» βρήκε πολύ γρήγορα σημαντικούς ένθερμους υποστηρικτές και αρωγούς, όχι μόνο τον ζωγράφο Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά και μίας πλειάδας εικαστικών με σημαντική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και ταλαντούχων νεότερων.

Info:  www.imvac.gr

 

Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Ο ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων του Δήμου Μαραθώνος δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχοντας ως τεράστια κληρονομιά το πνεύμα του Μαραθωνίου συμβάλλει σε αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς πάντα με τον εθελοντισμό να διέπει την προσφορά του. Έχει στο ενεργητικό του πολυποίκιλες δράσεις όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Info: www.telmissos.gr

 

Αυτή την εβδομάδα

Αινιγματική ανάρτηση Κώστα Ξηντάρα: ”Περί ηθικής το ανάγνωσμα” -rpn

Βραδυνή ανάρτηση (σχεδόν μεσονύκτια) του Δημοτικού Συμβούλου και π....

Τραγωδία στο Μετρό: Νεκρός άνδρας που έπεσε στις ράγες του σταθμού «Σύνταγμα» – rpn

Σοκ και θλίψη προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε το...

Καλοκαιρινό beach party του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας την Τρίτη 17 Ιουνίου – rpn

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας...

Το κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι αναζητά προσωπικό – αγγελία εργασίας – rpn

Αγαπάς τα μαλλιά όσο εμείς; Τότε η θέση σου...

ΝΕΑ

Αινιγματική ανάρτηση Κώστα Ξηντάρα: ”Περί ηθικής το ανάγνωσμα” -rpn

Βραδυνή ανάρτηση (σχεδόν μεσονύκτια) του Δημοτικού Συμβούλου και π....

Τραγωδία στο Μετρό: Νεκρός άνδρας που έπεσε στις ράγες του σταθμού «Σύνταγμα» – rpn

Σοκ και θλίψη προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε το...

Καλοκαιρινό beach party του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας την Τρίτη 17 Ιουνίου – rpn

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας...

”Οβελιστήριο των Φίλων” στο Πικέρμι – Εκεί που η γεύση συναντά την παράδοση!

Αναζητάτε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που συνδυάζουν ποιότητα, παράδοση και...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου, σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου – rpn

Στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 12 Ιουνίου...

RPN.GR