spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Αγία Μαριανή, το άγνωστο νησί των Μεσσηνιακών Οινουσσών(βίντεο από drone)

 

 

Στο σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών, ανάμεσα στη Σχίζα και τη Σαπιέντζα, βρίσκεται ένα μικρό ακατοίκητο νησί που ακούει στο όνομα Αγία Μαρίνα ή αλλιώς Αγία Μαριανή. Πρόκειται για ένα επίπεδο και πολύ χαμηλό νησί με στρόγγυλο σχήμα και ύψος που δεν υπερβαίνει τα 30 μέτρα, το οποίο σκεπάζεται από πυκνή θαμνώδη βλάστηση. Στο ψηλότερο σημείο του υπάρχει και το μοναδικό οίκημα που θα βρει ο επισκέπτης εκεί, ένα μικρό γραφικό εκκλησάκι, αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα, που δίνει στο νησί και το όνομά του.

Κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, ημέρα που γιορτάζει το εκκλησάκι, επισκέπτονται το νησί πιστοί από την απέναντι Μεσσηνιακή ακτή. Δίπλα στο σημερινό ναό, ανάμεσα σε πεύκα και αγριελιές, διακρίνονται τα ερείπια του παλαιότερου μικρότερου ναού. Η πρόσβαση στην Αγία Μαρίνα μπορεί να πραγματοποιηθεί από τα ανατολικά, στον μικρό τσιμεντένιο μόλο, αφού οι υπόλοιπες ακτές του νησιού είναι βραχώδεις με ομαλό όμως βάθος. Λόγω του εξαιρετικού του κλίματος αλλά και της γειτνίασης με τη Μεθώνη, είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν μαζί με τη Σαπιέντζα ως «λοιμοκαθαρτήριο» από τους Βενετούς.

Ιστορικά το νησί αναφέρεται και µε το όνομα “Πράσινο” στις γραπτές οδηγίες του Τάγματος των Ιωαννίνων Ιπποτών στον απεσταλμένο διαπραγματευτή µε την ελληνική κυβέρνηση, το 1823. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 μαζί με τα υπόλοιπα νησιά των Μεσσηνιακών Οινουσσών, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου Ακρίτας.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Πυρκαγιές: Αποζημίωση έως 100% για επισκευή ή ανακατασκευή κατοικιών από τον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η υποβολή...

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Η προθεσμία, οι δικαιούχοι και τα λάθη που «κόβουν» την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για...

ΝΕΑ

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Τι αλλάζει για 1,3 εκατ. επιχειρήσεις

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Εύβοια: Σκύλος επιτέθηκε σε λουόμενους στο Λευκαντί – Τρεις τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου στην...

RPN.GR