Αγία Σοφία : Μια πνευματική “ανάσα” στο τεχνολογικό και τεχνοκρατικό περιβάλλον του Αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”

712

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε χθες, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (Δ.Α.Α) “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Α’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Σπάτων-Ραφήνας πατέρα Παναγιώτη Ευσταθίου, τους ιερείς π. Δημήτριο Μπακόπουλο και Απόστολο Δάμκαλη απο τον ιερό ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας, τον π. Νικόλαο απο τον Ιερό ναό του Προσκυνήματος του Χριστού στα Σπάτα και πλειάδα κληρικών Στρατιωτικών και Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό παρέστησαν ο Yπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ανδρέας Δασκαλάκης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Διοικητής και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Δ.Α.Α , διατελέσαντες διοικητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Δ.Α.Α μεταξύ των οποίων και ο Υποστράτηγος Χρυσανθακόπουλος Αριστείδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δ.Α.Α, ο εκκλησιαστικός Επίτροπος του ιερού ναού της Παναγίας Παντοβασίλισσας Κυριάκος Μαϊόπουλος, και δεκάδες ευλαβείς προσκυνητές.

Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό και την αρτοκλασία, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος χαρακτήρισε τον ιερό ναό εντός του Αεροδρομίου, ως πνευματική “ανάσα” μέσα σε ένα τεχνολογικό και τεχνοκρατικό περιβάλλον, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της, αναφέρθηκε σε αρετές που πρέπει να διακρίνουν τους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων είναι η σοφία, η σύνεσης και η προσφορά στον πλησίον.

Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού ναού η Αστυνομική Διεύθυνση του Δ.Α.Α δεξιώθηκε τους προσκεκλημένους και αντάλλαξε ευχές.

Τέλος σήμερα το πρωί ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Ευσταθίου τέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ