spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Άγνωστος Στρατιώτης: Η Μαριάννα Τουμασάτου τα είπε όλα όταν τη ρώτησαν για την τροπολογία

 

 

Εντός της ημέρας αναμένεται να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΚΟ του ΚΚΕ, για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με φόντο τόσο τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τις ποικίλες αντιδράσεις στην κοινωνία των πολιτών, καθώς πολλοί έχουν ερμηνεύσει τη ρύθμιση ως τρόπος απομάκρυνσης των κινητοποιήσεων από τη Βουλή.

Και ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε χθες βράδυ στη διαδήλωση κατά της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη, σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης η Μαριάννα Τουμασάτου έγινε η φωνή πολλών και έκανε λόγια τις σκέψεις ακόμα περισσότερων.

Οι τηλεοπτικές κάμερες βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης (21/10) στην πρεμιέρα της παράστασης “Κρυφτό” στην οποία πρωταγωνιστεί με τη Λένα Δροσάκη στο θέατρο “Κάτια Δανδουλάκη” και όταν οι δημοσιογράφοι της ζήτησαν το δικό της σχόλιο, η γνωστή ηθοποιός απάντησε: “Τα έχουν απαντήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία, πάρα πολύ αγαπημένοι άνθρωποι. Το μνημείο είναι ένα σύμβολο αξιών και όσοι προσπαθούν να το διαχειριστούν δεν έχουν ουδεμία αξία μέσα τους και καλά θα ‘καναν να μην μιλάγανε. Θα ήταν ευχής έργον“.

Τι προβλέπει η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Η τροπολογία άλλωστε αναφέρει ότι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στο χώρο 4.500 τμ μπροστά από αυτό (μέχρι τη λεωφόρο Αμαλίας) απαγορεύεται:

α) Η χρήση ή κατάληψη της επιφάνειας του χώρου για οποιονδήποτε σκοπό πέραν της επίσκεψης του Μνημείου και της ανάδειξης της σημασίας του,

β) η οποιαδήποτε αλλοίωση του χώρου,

γ) η πραγματοποίηση της οποιασδήποτε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης υπό την έννοια της περ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4703/2020 (Α’ 131), συμπεριλαμβανομένων και της αυθόρμητης και της έκτακτης υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης υπό την έννοια των περ. 4 και 5 του ανωτέρω άρθρου 2.” 

Προβλέπεται δε, φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή για τους παραβάτες..

“Όποιοι παραβιάζουν με πρόθεση το νέο πλαίσιο προστασίας του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους ή με χρηματική ποινή, η οποία εκτείνεται, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, μεταξύ 300 και 40.000 ευρώ.

Παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης ποινικής διαταγής υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 409 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ν. 4620/2019, Α’ 96), με την οποία επιβάλλεται χρηματική ποινή μειωμένη τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα ή ποινής φυλάκισης μέχρι τριών μηνών με υφ’ όρο αναστολή αυτής.

Στην περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης, η ποινή μετατρέπεται σε παροχή κοινωφελούς εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 104Α του Ποινικού Κώδικα. Όπως σε κάθε πλημμέλημα, εφόσον αυτό καταλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία των άρθρων 418 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR