Αγωνιστική Συσπείρωση Ε.Β.Ε.Ραφήνας-Πικερμίου με αιχμές κατά της Ένωσης Επαγγαλματοβιοτεχνών για την απελευθέρωση του ωραρίου!

513

Συνάδελφοι,

Mε αφορμή τη συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου με θέμα την απελευθέρωση του ωραρίου, η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων  μετά την ‘’καλοκαιρινή και χειμερία νάρκη’’ εμφανίζεται ότι δήθεν υπερασπίζετε τα συμφέροντα των ΕΒΕ Ραφήνας Πικερμίου!

Η Ένωση ΕΒΕ Ραφήνας Πικερμίου θυμήθηκε να πάρει θέση στο θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου και να ασχοληθεί με ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν χρόνια τώρα ΕΒΕ και εργαζόμενους. Το θέμα αυτό ήρθε στην επιφάνια με αφορμή το άνοιγμα τις Κυριακές στο McArthurGlen.

Αυτό διασφαλίστηκε με την πρόσφατη απόφαση του Δ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναιρώντας προηγούμενη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ και κρίνοντας τελικά ως συνταγματική την κατάπτυστη υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με βάση την οποία έχει απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων έως και 32 Κυριακές το χρόνο. Μετά από αυτή την απόφαση  για άλλη μια φορά οι ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ μένουν έκθετες στα μάτια των συναδέλφων, καθώς τότε υπόσχονταν ότι οι προσφυγές στα δικαστήρια θα δώσουν ‘’λύση’’ και όχι η αγωνιστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Άφησαν έτσι τελικά την κυβέρνηση και τους μεγαλέμπορους να κάνουν τη δουλειά τους.

Τον ίδιο ρόλο πάει να παίξει και σήμερα η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Ραφήνας Πικερμίου μπαίνοντας στο παιχνίδι της διαμάχης ανάμεσα στον κύριο Δήμαρχο και τον Κ. Αδαμόπουλο. Ταυτόχρονα πάει  χέρι χέρι με τους μεγαλέμπορους της ΕΣΕΕ η οποία  εδώ και 30 χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις προωθούσε την απελευθέρωση του ωραρίου και τις Κυριακές για τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα δικά μας.

Μετά από τόσα χρόνια οι ΕΒΕ της Ραφήνας, Νέας Μακρης, Αρτέμιδος  κ.λ.π. ξέρουν ότι το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές δεν εμπόδισε το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων στις περιοχές μας. Τώρα ξέρουν ότι το άνοιγμα διευκόλυνε τους μεγάλους και κανέναν από εμάς.

Αλήθεια πού ήταν η Ένωσή μας το προηγούμενο διάστημα όταν σε όλη την χώρα, σωματεία ΕΒΕ και εργαζόμενοι αντιδρούσαν αγωνιστικά στις ορέξεις των πολυκαταστημάτων και των κυβερνήσεων; Πού ήταν όταν συνεδρίαζαν οι επιτροπές για ανεξέλεγκτη δρομολόγηση πλοίων; Που ήταν όταν ο Δήμος έκανε το κορόιδο στο θέμα και είχε αλισβερίσι με τους εφοπλιστές; Πού ήταν όταν  σταμάτησαν το φθινόπωρο τα δρομολόγια των πλοίων και κάποιοι  θυμήθηκαν να κάνουν λεονταρισμούς ότι δήθεν φταίει ο Λιμενάρχης για τη ρύπανση;

Πότε πήρε θέση για το ξεπούλημα τον λιμανιών της χώρας και τις επιπτώσεις που θα έχει στους κατοίκους της περιοχής μας το πέρασμα στο ΤΑΙΠΕΔ και το MASTER PLAN που φέρνει τα πάνω κάτω στην πολη μας

Όλο και πιο πολλοί συνάδελφοι καταλαβαίνουν τώρα, γιατί  μετά την πραξικοπηματική διαγραφή πολλών μελών της Ένωσής μας χωρίς  απόφαση γενικής συνέλευσης και άλλες παράνομες ενέργειες ,προχώρησαν σε εκλογές, με 7 υποψηφίους για να εκλεγούν 7. Αυτό γιατί έπρεπε κάποιοι, όπως ο πρόεδρος της Ένωσης,  να πλασαριστούν για τις Δημοτικές εκλογές, χρησιμοποιώντας την Ένωση στηρίζοντας  με νύχια και με δόντια τον Δήμαρχο, αλλά και για  να προωθηθεί και ο ίδιος σαν πρόεδρος στην Δημοτική Κοινότητα Ραφήνας, κάνοντας μαζί με άλλους τους δήθεν  ‘’ανεξάρτητους’’ . 

Όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα έκαναν πλάτη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει των εκλογών στήριζαν όλους τους παράγοντες της ΝΔ  κατηγορούν τώρα  ‘’τους συναγωνιστές τους ‘’ από την ΝΔ τον κ.Αδαμόπουλο όπως κ.α.  ότι ‘’καπελώνουν και παίζουν πολιτικά παιχνίδια’’  και έχουν ‘’ιδιοτελείς σκοπούς’’ .

Η κόντρα αυτή στην προκειμένη περίπτωση είναι κόντρα ανάμεσα σε παράγοντες που στήριξαν τη Δημοτική αρχή  προκειμένου να αναδειχτούν σε θέσεις. Η  κόντρα που ξεκίνησε για το ωράριο των καταστημάτων του Πικερμίου δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των μικρών επαγγελματιών εμπόρων βιοτεχνών, δεν έχει καμία σχέση με τη δήθεν υπεράσπιση από πλευράς της Ένωσης των συμφερόντων των επαγγελματιών από το Εκπτωτικό Χωρίο.  

Μόνο φωτογραφίες ‘’φρου-φρου και αρώματα’’ όπως λέει ο λαός μας ήταν μέχρι σήμερα. Πότε πήραν θέση στα σοβαρά και καυτά προβλήματα των επαγγελματιών και των κατοίκων της πόλης μας και όχι μόνο;  Όταν είχαμε πλειστηριασμούς,  κατασχέσεις  σε λογαριασμούς, διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ,  διακοπή νερού από το Δήμο σε πυρόπληκτο, στα ζητήματα της υγείας, στο ασφαλιστικό κ.α.

Αλήθεια ποιά είναι η θέση του Διοικητικού Συμβούλιου  της Ένωσης Ραφήνας Πικερμίου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στον ενιαίο Δήμο;

Η Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ Ραφήνας Πικερμίου αγωνίζεται για

  • Ενιαίο ωράριο σε όλο το Δήμο με εφαρμογή του και στα σούπερ μάρκετ και στους πολυχώρους
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο
  • ΟΧΙ στο ξεπούλημα του λιμανιού της Ραφήνας
  • Να περάσουν στο Δήμο όλες οι εκτάσεις της πρώην κοινότητας Ραφήνας που δημεύτηκαν από το κράτος και δόθηκαν στο Λιμενικό Ταμείο Ραφήνας
  • Να δίνονται άδειες δρομολόγησης  πλοίων όχι με βάση τον ανταγωνισμό των εφοπλιστών αλλά με βάση την εξυπηρέτηση νησιωτών και ταξιδιωτών
  • ΟΧΙ στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς ΜΜΕ και άλλων εργαζομένων
  • Σωματεία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων δημοκρατικά εκλεγμένα και Αγωνιστικά
  • ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό που κάνει πιο δύσκολη τη ζωή μας