Αγωνιστική Συσπείρωση Ε.Β.Ε. Ραφήνας-Πικερμίου : ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, όπως και η Ένωση Ε.Β.Ε. της πόλης μας φέρουν σοβαρές ευθύνες ….

441

Συνάδελφοι, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι,

Κάτοικοι του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου,

Οι εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα όμως παραμένουν κι αυξάνονται.

Οι εκλογές για την Τοπική Διοίκηση, οι Ευρωεκλογές και οι βουλευτικές ολοκληρώθηκαν με «νικητές» και «νικημένους» και στο Δήμο μας. Τα προβλήματα, που από χρόνια έμεναν άλυτα, κατά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο οξύνθηκαν ακόμα πιο πολύ. Σήμερα έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Από το απλό ζήτημα του ποιός θα καθαρίσει την  κεντρική πλατεία, την ανεξέλεγκτη δρομολόγηση πλοίων με ότι αυτό συνεπάγεται, τις απειλές, τα πρόστιμα, τις κατασχέσεις από ΔΕΗ, Κράτος, Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, τη δήθεν διευκόλυνση των 120 δόσεων που παρουσιάζεται σαν πανάκεια, τα προβλήματα της παιδείας και της προσχολικής αγωγής, έως την κοροϊδία προς τους πυρόπληκτους και ειδικότερα προς τους ΕΒΕ, όλα συνεχίζονται αμείωτα.   

 Για όλη αυτήν την κατάσταση, πέρα από τις ευθύνες και την τακτική των Κυβερνήσεων που κάθε λίγο παίρνουν μέτρα σε βάρος μας, σοβαρές ευθύνες φέρει ο Δήμος Ραφήνας –  Πικερμίου, όπως και η Ένωση Ε.Β.Ε. της πόλης μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 27/8 , με θέματα το «MASTER PLAN λιμένα Ραφήνας» και τον «Ανισόπεδο κόμβο στη Διασταύρωση Ραφήνας». (Τα θέματα αυτά τα έφερε η κ. Δούρου δύο μέρες πριν την ορκωμοσία, όπως συνήθιζε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Φυλή, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά, προκειμένου να τα βρει έτοιμα ο κ. Πατούλης).

Τα δύο έργα αυτά  θα καταστρέψουν, όχι μόνο τον συνοικισμό της Διασταύρωσης, αλλά και όλες τις παραλίες της Ραφήνας, με επιπτώσεις στις ευρύτερες περιοχές. Σήμερα είναι πιο καθαρό ότι ο Δήμος, το μόνο που έκανε, ήταν να παρουσιάζεται ότι δήθεν συζητάει με τα υπουργεία για τα προβλήματα του λιμανιού, προσποιούμενος ότι παρεμβαίνει, και ταυτόχρονα να βραβεύει εφοπλιστές.

Αποφασίζει για ημίμετρα που έχουν αποδειχτεί άχρηστα όλα αυτά τα χρόνια, για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα όπως το παράνομο πάρκινγκ που έχει στήσει. Δεν έχει τολμήσει να διεκδικήσει όλη την χερσαία ζώνη, όπως αυτή προβλέπεται στο ΦΕΚ του 1981, όταν αρπάχτηκε η περιουσία του Δήμου και παραδόθηκε στο Λιμενικό Ταμείο, μετά στον ΟΛΡ Α.Ε. και στο ΤΑΙΠΕΔ και αύριο στους Κινέζους.

Ταυτόχρονα η Ένωση ΕΒΕ Ραφήνας – Πικερμίου, παίζοντας το δικό της ρόλο, αποδείχτηκε μικρότερη των περιστάσεων, με τις ενέργειές της και την ανοχή της έβαλε πλάτη, όχι μόνο στη Δημοτική αρχή προκειμένου να εκλεγούν κάποιοι από το Δ.Σ. στο Δήμο, αλλά και στους εφοπλιστές και στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Δεν τόλμησε να βγάλει ούτε μια καταγγελία για την ανεξέλεγκτη δρομολόγηση πλοίων, για την κατάσταση με το κυκλοφοριακό, δεν τόλμησε να ζητήσει από τον ΟΛΡ Α.Ε. έστω την μείωση των τελών για τους επαγγελματίες του λιμανιού, την πεζοδρόμηση μπροστά από τα μαγαζιά στο λιμάνι.

Συνάδελφοι – Κάτοικοι του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου,

Η όποια αναβολή στη συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητήθηκε από το Δήμο την τελευταία στιγμή, ήταν για τα «μάτια του κόσμου», ενώ την ίδια στιγμή, η Ένωση ΕΒΕ «περί άλλων τυρβάζει». Η παρουσία όλων μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε καθαρά τη θέση ότι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της πόλης μας, θα κάνουν ότι έκαναν τη δεκαετία του ΄80, τη δεκαετία του ΄90 και του 2000, όταν σταμάτησαν την ανεξέλεγκτη δρομολόγηση πλοίων και την προέκταση του «μείζονα λιμένα Ραφήνας», ξεπερνώντας Δημοτικές αρχές και Κυβέρνηση. Η προκλητικότητα της προέδρου του ΟΛΡ Α.Ε. στη συνεδρίαση προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής, δε θα μείνει αναπάντητη το επόμενο διάστημα, ακόμα και αν μεταπηδήσει για ακόμη μια φορά σε κάποια άλλη παράταξη, όπως πολλάκις έχει πράξει στο παρελθόν, με σκοπό την εξασφάλιση κάποιας νέας θέσης.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ Ραφήνας – Πικερμίου χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει ο εξωραϊστικός σύλλογος του «ΝΗΡΕΑ» και «η πρωτοβουλία κάτοικων για το λιμάνι», καθώς και μεμονωμένων κατοίκων της περιοχής μας, που έφεραν το θέμα στην επιφάνεια και δηλώνουμε ότι σ’ αυτόν τον αγώνα θα βρεθούμε όλοι μαζί σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Καμιά εμπιστοσύνη σε Δημοτική αρχή, Ένωση ΕΒΕ, σε Περιφέρεια και Κυβέρνηση.

Αυτοί, την πορεία τους τη χάραξαν τα προηγούμενα χρόνια, εμείς να χαράξουμε τη δική μας Αγωνιστική πορεία. Ποτέ οι κάτοικοι δεν τους έδωσαν  εξουσιοδότηση, ούτε και στις πρόσφατες εκλογές, για την ανοχή που δείξανε και πριν την καταστροφή του τόπου μας από την πυρκαγιά αλλά και μετά, όταν επέλεξαν  να παίξουν  το ρόλο του κυματοθραύστη στη  βίαια ανατροπή του χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής.