spot_img
26.2 C
Rafina
Σάββατο, 9 Μαΐου, 2026
spot_img

Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα σε σκάφη και ψάρεμα-Θα επιτρέπονται 2 άτομα ανά βάρκα

 

 

 

Η κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το σχέδιό της για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε ευρεία σύσκεψη -με τηλεδιάσκεψη- για το θέμα, καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας παρέδωσε το πόρισμά της στον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις με ειδικούς, κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες του μέσα στο Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα θα ανακοινώσει με διάγγελμα τις αποφάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία όπως επισημαίνεται από όλες τις πλευρές, θα γίνει σταδιακά -πιθανότατα ανά δύο εβδομάδες-, θα βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση, και θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών και την πορεία της νόσου.

«Ημερομηνία κλειδί» η 4η Μαΐου

Προς κατάργηση βαίνει και το sms, μάλλον ήδη από την πρώτη εβδομάδα άρσης των πρώτων περιοριστικών μέτρων. Στις 4 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τα νησιά, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όπως αναφέρθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, αυτή την στιγμή υπάρχουν οι εξής εισηγήσεις: Τα πλοία της γραμμής, όταν αυτά επαναλειτουργήσουν, να επιτρέπεται 1 άτομο/ καμπίνα, με εξαίρεση τις οικογένειες, στο εξωτερικό χώρο 1 άτομο/10 τ.μ. στα ταχύπλοα σκάφη(επιβατικά) το μοντέλο των αεροπλάνων με κενά καθίσματα, ενώ έγινε αναφορά και στο ερασιτεχνικό ψάρεμα όπου θα επιτρέπονται 2 άτομα ανά βάρκα.

Χωρίς λοιπόν να ξεκαθαρίζει την ακριβή ημερομηνία (πιθανολογούμε στις 4 Μαΐου), τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο ότι στο προγραμματισμό άρσης των περιοριστικών μέτρων υπάρχει και η “ελευθέρωση” σκαφών αναψυχής και ερασιτεχνικής αλιείας.

Αυτή την εβδομάδα

Αφρικανική σκόνη: Περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή σωματικής άσκησης συστήνουν οι ειδικοί

Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή της σωματικής...

Αύριο (Κυριακή 10/5) ο Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα – Ανοιχτές ακόμα οι εγγραφές

Με τις καιρικές προβλέψεις να είναι ιδανικές, σας περιμένουμε...

Όταν το «δεν αντέχω» γίνεται τρόπος ζωής: γονείς και έφηβοι απέναντι στη ματαίωση

Υπάρχει μια φράση που ακούγεται αρκετά συχνά μέσα στα...

Πανελλήνιες: Οδηγίες σε μαθητές και γονείς για τη διαχείριση του άγχους

Οι πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν και η πίεση για μαθητές...

ΝΕΑ

Αφρικανική σκόνη: Περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή σωματικής άσκησης συστήνουν οι ειδικοί

Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή της σωματικής...

Αύριο (Κυριακή 10/5) ο Ποδηλατικός Γύρος Μαραθώνα – Ανοιχτές ακόμα οι εγγραφές

Με τις καιρικές προβλέψεις να είναι ιδανικές, σας περιμένουμε...

Πανελλήνιες: Οδηγίες σε μαθητές και γονείς για τη διαχείριση του άγχους

Οι πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν και η πίεση για μαθητές...

Ποδηλατικός γύρος Αρτέμιδος 2026 την Κυριακή 24 Μαΐου

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 2026 Ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος σας...

Η Τριγλία εύχεται καλή επιτυχία στη Θύελλα στον τελικό της Κυριακής

Η Επιτροπή Υποδομών του Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας εύχεται στην...

RPN.GR