spot_img
31.2 C
Rafina
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
spot_img

Αν.Κοτανίδου : «Τα κρούσματα δεν πέφτουν διότι οι πολίτες δεν ακολουθούν τα μέτρα»

 

 

 

 

«Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ακόμη και σε κλειστούς χώρους αρνούνται να φορέσουν μάσκα».

Ξεκάθαρη εμφανίστηκε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο MEGA για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

«Τα κρούσματα κορονοϊού δεν πέφτουν διότι οι πολίτες δεν ακολουθούν τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η πολιτεία», υποστήριξε.

Για να συμπληρώσει: «Πιστεύω πως αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, τα κρούσματα θα μειωθούν ριζικά. Πρόβλημα υπάρχει εξάλλου, εξαιτίας του συνωστισμού σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, που αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Ανησυχητικό στοιχείο αναφορικά με την πανδημία, είναι και οι κλειστές δομές και εστίες, όπως για παράδειγμα το εργοστάσιο κονσερβοποιϊας στην Σκύδρα Πέλλας».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Προσέθεσε δε πως «μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί η γενικευμένη χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους διότι η Επιτροπή είναι κατά των προστίμων. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί κάτι τέτοιο από την Επιτροπή αν ο κόσμος συνεχίσει να μην ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των ειδικών».

Ως προς τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για έως και 2.000 ημερήσια κρούσματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η κα Κοτανίδου υπογράμμισε πως “τα μαθηματικά μοντέλα δεν είναι «πανάκεια». Σε πανελλαδική βάση, απόλυτα ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ καθώς υπάρχουν αρκετά ελεύθερα κρεβάτια για περιστατικά covid”. “Η Αθήνα πιέζεται λίγο, παρόλα αυτά μέχρι χθες βράδυ υπήρχαν 34 ελεύθερα κρεβάτια”, είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνει στους αρνητές του κορονοϊού η ασθένεια του Τραμπ από covid.

ΠΗΓΗ:thecaller.gr

Αυτή την εβδομάδα

Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και ΕΥΔΑΠ συνεχίζουν μαζί για ακόμη μία χρονιά

Ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. συνεχίζουν...

Ο Δημήτρης Αποστολόπουλος μέλος της Επιτροπής της Ομάδας Επικοινωνίας της ΠΟΑΣΥ

Τον ορισμό του ως μέλους της Επιτροπής της Ομάδας...

Άρθρο Ψυχολογίας: Η ζωή αλλάζει όταν αποφασίζουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που δεν μας λείπουν ούτε...

Φωτιά σε φορτηγό στην Αττική Οδό στο ύψος της Ανθούσας – φωτο RPN.GR

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα στην Αττική Οδό,...

ΝΕΑ

Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και ΕΥΔΑΠ συνεχίζουν μαζί για ακόμη μία χρονιά

Ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας και η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. συνεχίζουν...

Φωτιά σε φορτηγό στην Αττική Οδό στο ύψος της Ανθούσας – φωτο RPN.GR

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα στην Αττική Οδό,...

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στη Διώνη λόγω ζημιάς σε κεντρικό αγωγό

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σε Διώνη & Άνω Διώνη λόγω...

Ο Δημήτριος Καράγιωργας είναι ο νέος προπονητής της Τριγλίας Ραφήνας

Ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

RPN.GR