Ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για το δίκτυο ύδρευσης

233

Οι βλάβες που παρουσιάστηκαν στον κεντρικό αγωγό που υδροδοτεί την περιοχή της Ανατολής και μέρους του κέντρου της Νέας Μάκρης αντιμετωπίστηκαν με την άμεση ανταπόκριση των υπαλλήλων του συνεργείου ύδρευσης του Δήμου. Η αιτία των αλλεπάλληλων βλαβών με διαφορά λίγων ωρών, είναι το πεπαλαιωμένο δίκτυο της περιοχής.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Σωτηρίου ο οποίος επόπτευε τις εργασίες από την πρώτη στιγμή, έδωσε εντολή για ν’ αντικατασταθεί κομμάτι του αγωγού (από αμίαντο) μήκους 120 μέτρων, με πλαστικό σωλήνα νέας τεχνολογίας με τέσσερις (4) βάνες, έτσι ώστε εάν προκύψει βλάβη, κλείνοντας τις βάνες, ν’ απομονώνεται το πρόβλημα και η διακοπή υδροδότησης να περιορίζεται σε μικρότερη έκταση.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης του δήμου, βιώνουμε και οι ίδιοι ως κάτοικοι τις συνέπειες των συχνών βλαβών. Έχουμε συντάξει μελέτη αντικατάστασης αγωγών για τις περιοχές Μάτι, Ζούμπερι, ένα έργο ύψους 4.500.000 €, η οποία βρίσκεται ήδη στην περιφέρεια για έγκριση, ενώ παράλληλα συντάσσονται μελέτες για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας».