Ανατροπή: Δεν ανοίγουν αύριο όλα τα Γυμνάσια σε “κόκκινες” περιοχές

514

Δεν θα ανοίξουν αύριο, Δευτέρα, όλα τα γυμνάσια στις “κόκκινες” περιοχές.

Κλειστά θα μείνουν τα γυμνάσια που “μοιράζονται” καθηγητές με το λύκειο στο οποίο συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση. Πηγές του υπουργείου Παιδείας, σημειώνουν ότι, καθώς στα γυμνάσια με λυκειακές τάξεις, το Λύκειο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Γυμνασίου και η δομή είναι ενιαία, δεν είναι δυνατόν να διαχωριστούν, οπότε το Λύκειο που οφείλει να είναι κλειστό σε κόκκινες περιοχές, συμπαρασύρει αναπόφευκτα και το Γυμνάσιο.

Ήδη σήμερα κάποιοι μαθητές Γυμνασίων ενημερώθηκαν πως θα συνεχίσουν τα μαθήματα από τα σπίτια τους, αφού οι καθηγητές θα πρέπει να διδάξουν με τηλεκπαίδευση, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει και εκείνοι να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα σχολεία αυτά είναι ελαχιστα σε όλη τη χώρα, κυριως σε χωριά (που ίσως δεν είναι σε “κόκκινες” περιοχές). Αυτό ισχύει για τα περισσότερα μουσικά γυμνάσια που συνήθως έχουν λυκειακές τάξεις και θεωρούνται ενιαία. Στα μουσικά γυμνάσια με λυκειακές τάξεις παρουσιάζονται επιπλέον δυσκολίες (όπως τραγούδι, πνευστά όργανα κλπ), οπότε στις “κόκκινες” περιοχές παραμένουν κλειστά.

Πώς ανοίγουν αύριο τα σχολεία

Μετά από μία διακοπή δυόμιση μηνών, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπαίνουν στην δια ζώσης καθημερινότητά τους, καθώς γυμνάσια και λύκεια ανοίγουν αύριο, Δευτέρα. Οι σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα συνεχίσουν να λειτουργούν δια ζώσης σε όλη την επικράτεια.

“Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς”, ήταν το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, κατά την ανακοίνωση του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ