Αναβλήθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Γαστρονομίας του Μαραθώνα

121

Μετά την τελευταία (14/8) συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου Μαραθώνος υπό τον Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, αποφασίστηκε η ματαίωση όλων των εκδηλώσεων του Δήμου μέχρι 31/8/2020, εξαιτίας της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Παρότι το οργανωτικό πλαίσιο του 1ου Μαραθώνιου Γαστρονομίας, Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στην Παραλία του Μαραθώνα την Παρασκευή 21/8/2020, έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το σχεδιασμό και τις πρόνοιες για όλες τις απαραίτητες πτυχές και προϋποθέσεις, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την αναβολή του.

Η διοργάνωση στοχεύει αποκλειστικά στην ξεχωριστή προβολή του κάθε καταστήματος εστίασης και παραγωγού που συμμετέχει. Εντάσσεται στις ευρύτερες ενέργειες που αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος Μαραθώνος, με αρχή το 1ο Φεστιβάλ Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία από 17-21 Ιουλίου 2020. Για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης είχαν προβλεφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που βρισκόντουσαν σε ισχύ την χρονική περίοδο του σχεδιασμού και ανάπτυξης του οργανωτικού πλαισίου της δράσης.
Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες και εργασίες για την υλοποίηση αυτής της καινοτόμου ιδέας, έφθασαν με πληρότητα στο τελικό στάδιο, καθώς μόνο η προγραμματισμένη τελική πρόβα δεν πραγματοποιήθηκε. Αυτό οφείλεται στη βούληση, το μεράκι και την επαγγελματική προσήλωση όλων των εμπλεκομένων.

Ευάγγελος Κυπαρίσσης