Ανέλαβε ο Πικερμιώτης στρατηγός Φλώρος: Αλλαγή φρουράς στις Ένοπλες Δυνάμεις

521

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου και της στρατιωτικής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τόσο ο παραδίδων όσο και ο παραλαμβάνων αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αντίστοιχα, μίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε μια κρίσιμη και τεταμένη περίοδο για τη χώρα μας.

«Αποτελεί αδήριτη ανάγκη και αξιωματική επιταγή η συντήρηση και διατήρηση Ενόπλων Δυνάμεων ισχυρών, αποτελεσματικών, ελπιδοφόρων, επίφοβων για τους επιβουλείς και τελικώς αν απαιτηθεί νικηφόρων», τόνισε στην ομιλία του ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία και τον πρόεδρο της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η βασική μας και προεξάρχουσα αποστολή είναι η αποτροπή. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές για αυτό. Είναι μία και είναι απλή, περιέχεται δε σε όλη την σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στρατιωτικά εγχειρίδια, ονομάζεται “προς πόλεμο προπαρασκευή” και είναι η μοναδική οδός για την διαρκή ειρήνη» είπε ο στρατηγός Φλώρος απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε πως αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα έχοντας βαθιά γνώση και συναίσθηση των ευθυνών που του ανατέθηκαν. «Υπόσχομαι πως θα καταβάλλω κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου προκειμένω να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έγινε και να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες που γεννά και επιφέρει αυτή η επιλογή».

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος σημείωσε πως παρόλο που διανύουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή, με πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες προκλήσεις, η Ελλάδα αποτελεί, κατά γενική ομολογία, όαση ασφαλείας, νησίδα σταθερότητας και ακρογωνιαίο λίθο της περιφερειακής ειρήνης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, όπως είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ, παίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και έτσι είναι «αδήριτη ανάγκη η συντήρηση και η διατήρηση δυνατών και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων».