Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια-εκκενώθηκε οικισμός στο Δηλησό

670

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στον οικισμό Ραπταίοι του δήμου Καρύστου φαντάζει ανεξέλεγκτη για το λόγο αυτό οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. 

Αυτή τη στιγμή, στο σημείο επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.  Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή, καθώς η περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι αποτελούν τον σύμμαχο της πυρκαγιάς, που έχει επεκταθεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους οι παραθεριστικές οικείες που βρίσκονται πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο και συγκεκριμένα στον οικισμό Δηλησός της Ευβοίας.

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, είπε ότι η «πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πνέουν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ. Εχουμε την τύχη ωστόσο, να επιχειρούν εναέρια μέσα, τουλάχιστον έξι αυτή τη στιγμή, έχουμε δημιουργήσει ένα μέτωπο στην περιοχή του Δήλησου και των Στύρων και πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πυρκαγιά και να την σταματήσουμε 400-500 μέτρα από τους παραθεριστικούς οικισμούς».