spot_img
15.4 C
Rafina
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή λόγω Πάσχα-τι θα γίνει με τις λαϊκές

 

 

 

Ανοιχτά θα είναι ‪την ερχόμενη Κυριακή‬ λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα, όλα τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά, είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ είτε για μίνι μάρκετ. ‪Την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμαΑπό τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.‬

‪Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ότι ‬λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος και αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν λιγότερες εισαγωγές αλλά η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

‪Λαϊκές αγορές ‬

Για τα προβλήματα στην αγορά και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο υπουργός ανέφερε πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα διευκολυνθούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών. Απώτερος στόχος είναι η ομαλή διάθεση των προϊόντων των παραγωγών σε περιοχές όπως π.χ. η Αθήνα και κατ´ επέκταση να υπάρξει εξισορρόπηση των τιμών.

Θα δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς που το επιθυμούν να μετακινηθούν άπαξ π.χ. στην Αθήνα και το εμπόρευμα να τους αποστέλλεται από την περιοχή παραγωγής χωρίς αυτοί να μετακινούνται εκτός των τειχών της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα μένουν. Στην απόφαση αυτή προχωράει η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολυνθεί η διακίνηση προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής εντός της ελληνικής επικράτειας.

Γενικότερα για την αύξηση των τιμών σε σειρά προϊόντων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ανατιμήσεις εντοπίζονται σε συγκεκριμένα είδη, όπως είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, οι πιπεριές και το ρύζι, και οφείλονται όπως είπε στην αύξηση των εξαγωγών και στις καλύτερες τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί. Αντιθέτως χαμηλές είναι οι εξαγωγές ελαιολάδου όπως είπε ο υπουργός. Ενώ αναφερόμενος στα αντισηπτικά σημείωσε πως με την «είσοδο» στην παραγωγή και άλλων εταιρειών όπως είναι η Παπουτσάνης θα καλυφθεί η κατανάλωση η οποία υπολογίζεται σήμερα στο 1 εκατ. τεμάχια.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί. Ευτυχώς.

Η ώρα ήταν περίπου 2 το μεσημέρι της Τετάρτης...

Σπάτα: Ενημέρωση για την αποχέτευση από την ΕΥΔΑΠ- ποιες οδούς αφορά – τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 6η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...

Καβάλα: Δωρεάν εκταφή 150 σορών από Covid-19

Το ζήτημα της δωρεάν εκταφής περίπου 150 τάφων στα...

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία το Σάββατο – 24ωρη απεργία για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλη τη χώρα...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί. Ευτυχώς.

Η ώρα ήταν περίπου 2 το μεσημέρι της Τετάρτης...

Σπάτα: Ενημέρωση για την αποχέτευση από την ΕΥΔΑΠ- ποιες οδούς αφορά – τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 6η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...

Καβάλα: Δωρεάν εκταφή 150 σορών από Covid-19

Το ζήτημα της δωρεάν εκταφής περίπου 150 τάφων στα...

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας Πικερμίου

Καλείσθε όπως προσέλθετε στην 1η Ειδική, μεικτή (διά ζώσης και...

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στη Ραφήνα – σε ποιες περιοχές αφορά

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σε ΚΙΟΥΠΙ – ΠΕΥΚΩΝΑ- ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ...

RPN.GR