Αντιδήμαρχος Π.Καλφαντής: Γιατί πρέπει να αποδοθεί το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου(από τεχνικής πλευράς)

250

 

Μια τεχνοκρατική ματιά στο θέμα των ημέρων για την υπαναχώρηση του ΔΣ του ΟΛΡ και την εισήγηση του στον μέτοχο για την μη απόδοση του Αγίου Νικολάου στον Δήμο μας.

Την πολιτική διάσταση του θέματος για την παλινωδία μιας διορισμένης διοίκησης να υπαναχωρεί σε πρόσφατες αποφάσεις της και την κοινωνική διάσταση για την σημασία του εμβληματικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη μας έχουν ήδη σχολιάσει συνάδελφοι μου στο ΔΣ .

Το εκκλησάκι και ο μικρός χώρος που το περιβάλλει έως τα όρια του ρυμοτομικού σχεδίου της Ραφήνας αποδόθηκε την δεκαετία του 1980 με εισήγηση του τότε Νομάρχη και απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας στον ΟΛΡ για την απρόσκοπτη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του ως τον 2ο επιβατικό λιμένα της Αττικής.

Σε μονή ανάγνωση αυτή η ανεξήγητη τότε απόφαση της διάθεσης ενός χώρου που είναι όμορος και συνεπίπεδος της άκρης της πόλης με χρήση αναψυχής των δημοτών και λατρευτικής των πιστών , αλλά αποκομμένος και κατά 200 μέτρα ψηλότερα από το επίπεδο του λιμανιού, μπορεί να αποδοθεί μόνο στην ύπαρξη του αποτόμου και χαλαρού πρανούς αναμεσά, έργα σταθεροποίησης στο οποίο έπρεπε να προγραμματισθούν για την ασφάλεια των κατάντι εγκαταστάσεων του ΟΛΡ με δική του επίσπευση και ευθύνη.

Αρά λοιπόν ,και με την παραδοχή του ΟΛΡ και την μελέτης ΜΑΡΝΕΤ που συνέταξε για το θέμα η περιοχή του Αγίου Νικολάου  η συνεπίπεδη με την πόλη μας ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ .

Η μελέτη αυτή προβλέπει εργασίες για την άρση επικινδυνότητας του  πρανούς στην τωρινή κατάσταση ,αλλά και τα νέα έργα μεγάλης κλίμακας που προγραμματίζονται στο υπό σύνταξη (?) master plan επί του οποίου ανυπομονούμε να γνωμοδοτήσουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο, ήτοι του επιβατικού σταθμού αλλά και της τερματικής στάσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο πόδα του πρανούς που προβλέπουν σημαντικές παρεμβάσεις σταθεροποίησης και ενίσχυσης του με αναλημματικούς τοίχους αντιστήριξης.

Το λογικό λοιπόν είναι να αποδοθεί ο Ναός και ο περιβάλλον χώρος του στην πόλη ,της οποίας αποτελεί και τοπόσημο , και να δεσμευτεί για τις ανάγκες του λιμένα το πρανές επι του οποίου πρέπει να εκτελεσθούν τα έργα που σημείωσα.

Αυτή είναι η μονή λογική λύση που εξυπηρετεί Δήμο και Λιμένα και όχι η ανερμάτιστη εισήγηση που ψήφισε ο ΟΛΡ

Ας ελπίσουμε το ΤΑΙΠΕΔ να δει το θέμα στην σωστή του διάσταση και να αποδώσει τον Άγιο Νικόλαο στον Δήμο . Είδομεν !!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΝΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ