spot_img
32.8 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
spot_img

Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας – Τι ισχύει για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 

 

 

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προκαλούν οι ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού βρίσκεται σε ισχύ και έχει οδηγήσει στην επιβολή απαγορευτικού απόπλου σε βασικά λιμάνια, με ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων.

Ποια λιμάνια επηρεάζονται

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια έως τις 17:00 το απόγευμα. Τα πλοία παραμένουν δεμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα πελάγη. Απαγορευτικό ισχύει και για τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικός.

Ακυρώσεις καταγράφονται και από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου δεν θα εκτελεστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς Μαρμάρι και Κυκλάδες. Για το απογευματινό δρομολόγιο των 18:00 αναμένεται νεότερη ενημέρωση, ανάλογα με την εξέλιξη των ανέμων.

Τι ισχύει για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Σε περιπτώσεις απαγορευτικού απόπλου, οι επιβάτες δεν χάνουν τα χρήματά τους. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μπορούν:

  • να ακυρωθούν με πλήρη επιστροφή χρημάτων,
  • να μετατραπούν σε ανοιχτής ημερομηνίας,
  • ή να επανεκδοθούν για επόμενο διαθέσιμο δρομολόγιο, χωρίς πρόσθετη χρέωση.

Οι όροι εφαρμόζονται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες όταν η ακύρωση οφείλεται σε καιρικά φαινόμενα και όχι σε υπαιτιότητα του επιβάτη. Παράδοση παλιάς σχολής: ασφάλεια πρώτα, πρόγραμμα μετά.

Συστάσεις προς τους επιβάτες

Οι ταξιδιώτες καλούνται να επικοινωνούν πριν από κάθε μετακίνηση με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, καθώς η κατάσταση παραμένει ρευστή και οι αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Με τέτοιους ανέμους, ο αυθορμητισμός δεν είναι αρετή — είναι ρίσκο.

Το σκηνικό αναμένεται να επανεκτιμηθεί εντός της ημέρας, ανάλογα με την εξασθένηση ή μη των φαινομένων. Μέχρι τότε, τα πλοία μένουν δεμένα και τα λιμάνια σε αναμονή. Σαν παλιά, πριν τα apps — μόνο που τώρα το refresh γίνεται στο κινητό.

Αυτή την εβδομάδα

Άρτιον Μάτι: Η γαστρονομία αποκτά τη δική της υπογραφή

Στο Artion Μάτι, κάθε έξοδος μετατρέπεται σε μια ολοκληρωμένη...

Ραφήνα: Μουσική βραδιά στο MAMAS με τον Χάρη Παπασιδέρη το Σάββατο 18 Ιουλίου

Το Σάββατο 18 Ιουλίου, η αυλή του MAMAS γεμίζει...

Η αυθεντική γεύση που αγαπάς, δίπλα στη θάλασσα! Στο Marathon Village!

Υπάρχουν πιάτα που δεν χρειάζονται συστάσεις. Αρκεί το άρωμά...

Δημογραφικό καμπανάκι: Σχεδόν οι μισές γεννήσεις χάθηκαν μέσα σε μία εικοσαετία

Από τις 117.600 γεννήσεις ετησίως την περίοδο 2008-2009, η...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

ΝΕΑ

Άρτιον Μάτι: Η γαστρονομία αποκτά τη δική της υπογραφή

Στο Artion Μάτι, κάθε έξοδος μετατρέπεται σε μια ολοκληρωμένη...

Η αυθεντική γεύση που αγαπάς, δίπλα στη θάλασσα! Στο Marathon Village!

Υπάρχουν πιάτα που δεν χρειάζονται συστάσεις. Αρκεί το άρωμά...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

RPN.GR