Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω του απαγορευτικού απόπλου, ενώ προβλήματα καταγράφονται και στις πρωινές αναχωρήσεις από τον Πειραιά. Οι ισχυροί άνεμοι επηρεάζουν τις θαλάσσιες μετακινήσεις, οδηγώντας σε ακυρώσεις και αλλαγές δρομολογίων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώνει το δημοσίευμα των «Νέων», οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις ανά εταιρεία έχουν ως εξής:
Magic Sea Ferries
Δεν θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου τα δρομολόγια των πλοίων MAGIC 2 και MAGIC 3, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Seajets
Ακυρώνονται οι ακόλουθες αναχωρήσεις:
- 07:40: Πειραιάς – Κατάπολα.
- 12:25: Φολέγανδρος – Κουφονήσια – Νάξος – Πάρος.
- 13:35: Σαντορίνη – Κουφονήσια – Αμοργός.
- 15:00: Αμοργός – Νάξος – Πάρος – Μύκονος.
- 15:35: Κουφονήσια – Νάξος – Πάρος – Μύκονος.
Fast Ferries
Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του DIONISIOS SOLOMOS δεν θα εκτελεστεί. Εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με το ίδιο πρόγραμμα και με τα ήδη εκδοθέντα εισιτήρια να παραμένουν σε ισχύ.
Ακυρώνεται επίσης το δρομολόγιο του FAST FERRIES ANDROS. Για το THEOLOGOS P, οι ακυρώσεις αφορούν τα τμήματα Μύκονος – Τήνος, Μύκονος – Ραφήνα, Τήνος – Ραφήνα και Άνδρος – Ραφήνα.
Blue Star Ferries
Ακυρώνεται η αναχώρηση του ARTEMIS από το Λαύριο στις 07:00, για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο και Μήλο.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα NISSOS RODOS και ASTERION II δεν θα προσεγγίζουν τη Σέριφο από τις 2 έως και τις 4 Οκτωβρίου. Για τη σύνδεση Πειραιά – Ηρακλείου αναφέρονται αναχωρήσεις στις 21:00, και από τα δύο λιμάνια, με άφιξη στις 06:15 την επόμενη ημέρα. Οι συγκεκριμένες αλλαγές χρειάζονται επιβεβαίωση από την εταιρεία πριν από το ταξίδι.
Alpha Lines και Golden Star Ferries
Για την Alpha Lines, αναφέρεται ακύρωση όλων των δρομολογίων από τον Πειραιά και των αντίστοιχων επιστροφών την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών στον Σαρωνικό.
Στη Golden Star Ferries, ακυρώνονται τα δρομολόγια του ANDROS KING. Αναφέρονται επίσης ακυρώσεις για το ANDROS QUEEN στις 2 και 3 Οκτωβρίου, χωρίς να προσδιορίζονται οι αναχωρήσεις που επηρεάζονται.
Η εκτέλεση των επόμενων δρομολογίων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του καιρού. Οι ταξιδιώτες πρέπει να επιβεβαιώνουν την αναχώρησή τους απευθείας με την ακτοπλοϊκή εταιρεία ή το αρμόδιο λιμεναρχείο, καθώς και να ενημερώνονται για τη μεταφορά ή την αλλαγή των εισιτηρίων τους.






























