Απάντηση Συνεταιρισμού ο ”ΠΑΝ” σε άρθρο μας με τίτλο: Μ. Σταματογιαννάκης: Τα 156 στρέμματα στο Ντράφι ανήκουν στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όχι στον Συνεταιρισμό ”ΠΑΝ”

793

Ακολουθεί η απάντηση του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ο ”ΠΑΝ” σε χτεσινό μας δημοσίευμα

Κατόπιν αυτού για λόγους ορθής ενημέρωσης των μελών μας αλλά και των τρίτων, σας διαβιβάζουμε απάντηση του Συνεταιρισμού με την παράκληση να δημοσιευθεί στο  ηλεκτρονικό μέσο  ενημέρωσης  Rafina Pikermi News προς ενημέρωση των αναγνωστών σας. Eπίσης διαβιβάζουμε συνημμένα και αποσπάσματα της απόφασης 3923/2019 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την παράκληση να ενσωματωθούν και αυτά στο δημοσίευμά σας, στο τέλος της απαντήσεώς μας γιατί αφορούν το περιεχόμενό της.

Απάντηση σε δημοσίευμα

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης Rafina Pikermi News άρθρο με τίτλο Μ. Σταματογιαννάκης: Τα 156 στρέμματα στο Ντράφι ανήκουν στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όχι στον Συνεταιρισμό ”ΠΑΝ” στο οποίο περιέχονται ανακρίβειες όσον αφορά τον Συνεταιρισμό,  προφανώς από έλλειψη ενημέρωσης.

Κατόπιν αυτού για λόγους ορθής ενημέρωσης των μελών μας αλλά και των τρίτων θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Στο κείμενο του άρθρου του κ Σταματογιαννάκη αναφέρεται  μεταξύ των άλλων ότι 

  • « Ο κ. Μπουρνούς ….. Είχε αναθέσει σε δικηγόρο και κατέφυγε στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση ότι η έκταση ανήκει στον Δήμο αλλά δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη επειδή το δικαστήριο ορίζει πραγματογνώμονα που επισκέπτεται την περιοχή. Για τον ορισμό του πρέπει να είναι παρόντες και από τις δύο πλευρές αλλά τον Δεκέμβριο που είχε καθορισθεί δεν πήγε εκπρόσωπος του συνεταιρισμού με αποτέλεσμα να αναβληθεί. Είναι προφανές γιατί δεν πήγε αντιπρόσωπος του συνεταιρισμού  : για να μη προχωρήσει η διαδικασία…. 

«… Η απόφαση είναι τελεσίδικη και αυτό ενοχλεί τον συνεταιρισμό γράφοντας στην επιστολή της απάντησης του για την απόφαση του τοπικού συμβουλίου ότι το κτηματολόγιο είχε αποφασίσει ότι ανήκουν στον συνεταιρισμό. Εχω στα χέρια μου απάντηση του Εθνικού Κτηματολογίου ότι το κτηματολόγιο δεν αποφασίζει δικαστικά αλλά διοικητικά….» 

  • Σχετικά με αυτά που αναφέρονται στο ανωτέρω κείμενο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η  απόφαση που έχει εκδοθεί όσον αφορά την αγωγή του Δήμου κατά του Συνεταιρισμού για την ιδιοκτησία του κέντρου έχει δημοσιευθεί και είναι η υπ’ αριθμόν 3923/2019 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Η απόφαση αυτή είναι προδικαστική. Δεν είναι καν οριστική πόσο μάλλον τελεσίδικη.

Με την ως άνω απόφ. 3923/2019 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναβλήθηκε η έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου κατά του Αστικού και Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Γεωργικών Υπαλλήλων «Ο ΠΑΝ» και  διατάχθηκε η διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης.

Στο κείμενο της δικαστικής απόφασης πουθενά δεν αναφέρεται ότι  η έκταση ανήκει στον Δήμο γιατί εάν συνέβαινε αυτό, εάν δηλαδή είχε κριθεί από το δικαστήριο ότι το κέντρο ανήκει στον Δήμο και όχι στον Συνεταιρισμό, δεν θα εξέδιδε προδικαστική απόφαση για να διατάξει την διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης.

Για την ακρίβεια των όσων αναφέρουμε ανωτέρω, επισυνάπτουμε  στο έγγραφό μας απόσπασμα της απόφασης 3923/2019 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 

  • Όσον αφορά την όρκιση του πραγματογνώμονα, αυτή δεν έχει αναβληθεί αλλά έχει ματαιωθεί δύο φορές, στις 27 Απριλίου 2020 και στις 15 Δεκεμβρίου 2020 λόγω αναστολής της λειτουργίας των Δικαστηρίων ένεκα της καραντίνας.
  • Όσον αφορά την απάντηση του Εθνικού Κτηματολογίου επειδή την έχουμε και εμείς στα χέρια μας θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής.

Το 2012 Αναρτήθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν από το Κτηματολόγιο για την περιοχή Ραφήνας-Πικερμίου, τα προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα με αποτελέσματα της επεξεργασίας των δηλώσεων των δικαιούχων, στους οποίους απεστάλη συγχρόνως απόσπασμα του Κτηματολογικού Διαγράμματος και Πίνακα με τα στοιχεία που τους αφορούν. Σύμφωνα με τον Κτηματολογικό Πίνακα Ανάρτησης που απεστάλη στον Συνεταιρισμό με αρ. πρωτ. 32/22-2-2010, αναγράφεται ιδιοκτήτης του κέντρου ο Συνεταιρισμός και όχι η πρώην Κοινότητα Πικερμίου.

Ακολούθως με απόφαση του Εθνικού Κτηματολογίου (εξεδόθη 25-7-2013 και παρελήφθη από τον Συνεταιρισμό με αρ. πρωτ. 79/11-4-2014) απορρίφθηκε η ένσταση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκδίκασης Ενστάσεων του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ) κατά την συνεδρίαση της 24-4-2013 αυτής και κρίθηκε ότι ο χώρος του κέντρου ανήκει στον Συνεταιρισμό εκτός από τον χώρο των σχολείων.

Θα θέλαμε τέλος να επισημάνουμε ότι για λόγους ορθής και έγκυρης ενημέρωσης όσον αφορά τα θέματα του Συνεταιρισμού, τα μέλη μας και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού www.opanspe.gr.

Είμαστε ευχαρίστως στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου και προς πάσα κατεύθυνση για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Συνημμένα .1

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 2

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΩΜΑΙΟΥ – ΠΕΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ                    ΠΛΕΤΣΗΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 

Ακολουθεί το χτεσινό μας δημοσίευμα περί ου ο λόγος

Μ. Σταματογιαννάκης: Τα 156 στρέμματα στο Ντράφι ανήκουν στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όχι στον Συνεταιρισμό ”ΠΑΝ”

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ