spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Απλήρωτοι οι οδηγοί των λεωφορείων-Περιμένει ο κόσμος στη στάση

 

 

 

Στάση εργασίας πραγματοποιούν συμβασιούχοι οδηγοί λεωφορείων, καταγγέλλοντας πως δεν έχουν λάβει τους μισθούς μηνών. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, έχουν ακινητοποιηθεί αρκετά οχήματα στο αμαξοστάσιο στην Ανθούσα.

Οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται για εργολάβο που έχει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ, καταγγέλλουν πως έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον 2,5 μήνες, αλλά και μιλούν για άθλιες συνθήκες εντός των λεωφορείων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο ΑΝΤ1, τόσο η καμπίνα του οδηγού όσο και το υπόλοιπο εσωτερικό των οχημάτων είναι σε πολύ κακή κατάσταση, με χαρακτηριστικό ότι για να μην σβήνει το όχημα αναγκάζονται να βάζουν μία μαγκούρα στο γκάζι, καθώς μετά είναι πολύ δύσκολο να ξαπάρει μπρος.

Επίσης, υπάρχουν περιστατικά κατά τη διάρκεια των οποίων έχει ξεσπάσει φωτιά εν κινήσει και οι οδηγοί, για προληπτικούς λόγους έχουν πάντα δίπλα τους ένα μπουκάλι με νερό.

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο υποστηρίζει πως υπάρχει κόλλημα με τον ΟΑΣΑ όσον αφορά στην πληρωμή των μισθών, ενώ ο Οργανισμός δεν έχει εκδόσει κάποια ανακοίνωση.

«Είμαστε απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο. Έχουμε να πάρουμε 3,5 χρόνια την έκτη μέρα (σ.σ. εργασίας), δεν έχουμε πάρει ποτέ κουπόνια, ενώ μας τα έχουν τάξει» επεσήμανε ένας εκ των οδηγών.

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι περίπου 200 οι εργαζόμενοι που βιώνουν αυτή την κατάσταση. «Απ΄ό,τι μας λένε τα αφεντικά μας, υπάρχει ένα πρόβλημα με τον ΟΑΣΑ και δεν πληρώνει ο ΟΑΣΑ» είπε ο ίδιος, αλλά τόνισε πως δεν γνωρίζει αν αληθεύει ο ισχυρισμός.

Σημειώνεται πως ακινητοποιημένες παραμένουν οι γραμμές: 304, 305, 307, 308, 319, 324, 326, 122. 

Αυτή την εβδομάδα

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR