Δ. ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 26η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΑ
Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής Μαρίκες (Νηρέας – Πρωτέας) του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου ότι, στο πλαίσιο των εν εξελίξει εργολαβιών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. θα κατασκευάζονται (ΔΩΡΕΑΝ) οι εξωτερικές διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο ακαθάρτων, με το οποίο θα υλοποιηθούν ταυτοχρόνως.
Η σύνδεση των ακινήτων στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον Ν1068/1980, το Π.Δ.6/1986 και την Υπουργική Απόφαση Δ16γ/010/178Γ (ΦΕΚ 846Β’/06.05 2009 – Κανονισμός Λειτουργίας Δικτύου Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) και γι’ αυτό καλείσθε να υποβάλετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να κατασκευαστεί η εξωτερική διακλάδωση και να δρομολογηθεί η διαδικασία σύνδεσης του ακινήτου σας.
Ειδικότερα, καλούνται οι ιδιοκτήτες ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ακινήτων των παρακάτω οδών να παραλάβουν άμεσα τον κατάλογο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα έντυπα της αίτησης για την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης.
Οδός – Τμήμα
Ναυσικάς, τμήμα από Ιφιγένειας έως Πέτρου Παλαιολόγου
Εκάβης, τμήμα από Ιφιγένειας έως Ναυσικάς
Ανδρομάχης, τμήμα από Ναυσικάς έως Εκάβης
Αμαρυλλίδος, τμήμα από έως Ναυσικάς έως Πριάμου
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τον κατάλογο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα έντυπα της αίτησης για την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης από:
Το Δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου: Αραφηνιδών Αλών 12 (Ισόγειο), Ραφήνα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 9:30-13:30, τηλ. 22943.21008
Το Κοινοτικό Κατάστημα Πικερμίου: Λεωφόρος Μαραθώνος 34 κάθε Πέμπτη 9:30-13:30, τηλ. 210 6039550 (επιλογή 5)
Την ενότητα Ενημέρωση για την Αποχέτευση στην Ανατολική Αττική στην ιστοθέση της ΕΥΔΑΠ: www.eydap.gr
Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν ως τις 09.05.2025 στα ακόλουθα σημεία:
Στο Δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου: Αραφηνιδών Αλών 12 (Ισόγειο), Ραφήνα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 9:30-13:30
Το Κοινοτικό Κατάστημα Πικερμίου: Λεωφόρος Μαραθώνος 34 κάθε Πέμπτη 9:30-13:30, τηλ. 210 6039550 (επιλογή 5)
Ηλεκτρονικά (σκαναρισμένα αρχεία) στη διεύθυνση: derpsa@eydap.gr
Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία, η ΕΥΔΑΠ δύναται να κατασκευάσει αυτεπάγγελτα την εξωτερική διακλάδωση σε θέση που κρίνει κατάλληλη, όπως αυτό ορίζεται στο Άρθρο 10 παράγραφος 1.3 εδάφιο Γ της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.
Σε περιπτώσεις πολυκατοικιών ή ιδιοκτησιών με περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες, αυτές εκπροσωπούνται από τον διαχειριστή ή τον νόμιμο εκπρόσωπο για το σύνολο της ιδιοκτησίας.
Επισημαίνεται ότι η τελική σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο ακαθάρτων θα γίνει μόνον μετά την έγγραφη ειδοποίηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, μετά την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία των έργων του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων. Η σύνδεση κατά παράβαση της ως άνω πρόβλεψης θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων στα έργα, συνιστά πρόκληση περιβαλλοντικής ρύπανσης η οποία ενέχει ποινικές κυρώσεις και επισύρει αποζημιωτικές ευθύνες.