Παλλήνη – Θέλουμε και δικαιούμαστε Κέντρο Υγείας στην περιοχή μας!

586

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης δια του Προέδρου του Κούτρα Νικολάου ,σε πλήρη απαρτία, γνωμοδότησε θετικά και επικαιροποίησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης σχετικά με την ίδρυση Δομής Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Το θέμα του Κέντρου Υγείας είναι κάτι απολύτως απαραίτητο στον τεράστιο Δήμο Παλλήνης που αποτελείται από τις Δημοτικές Ενότητες Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας και όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να πηγαίνουν σε γειτονικούς δήμους όταν έχουν ανάγκη.

 

Ο προτεινόμενος χώρος είναι υπαρκτός, κατάλληλος και ήδη εξοπλισμένος,στις Εργατικές Κατοικίες Λαμπράκη. Αυτό που απομένει είναι η έκδοση απόφασης του ΟΑΕΔ για την παραχώρηση του χώρου και οι υπογραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων από τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας ,στον χώρο των Εργατικών Κατοικιών ΙΙΙ.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλλήνης Νικόλαος Κούτρας, εισηγούμενος το πολύ σοβαρό αυτό θέμα ανέφερε τα εξής:

”Σε συνέχεια της απόφασης, που ενεκρίθη με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου, και με δεδομένες τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας και απαιτούν ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ως μόνου και σταθερού πυλώνα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας για όλους μας, ζητάμε την επικαιροποίηση του αιτήματός μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ίδρυση Δομής Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Δήμο Παλλήνης, που αναδεικνύεται κορυφαία διεκδίκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην οποία διανύουμε ενώ αποκτά μείζονα σημασία για την μετά επιδημία, εποχή.

Υπενθυμίζεται, ότι η ίδρυση Δομής Πρωτοβαθμιας Υγείας στον Δήμο Παλλήνης,αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Δήμου μας και προς την κατεύθυνση, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί ενέργειες από το 2017 και έχει ήδη ολοκληρώσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.”

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης διαβίβασε την απόφασή του στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Ευελπιστούμε για την θετική συνέχεια, θα παρακολουθούμε την πορεία του πολύ σοβαρού αυτού θέματος και για οτιδήποτε προκύψει θα σας κρατάμε ενήμερους.

Ρεπορτάζ Κατερίνα Τράση

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ