spot_img
19.1 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Παλλήνη – Θέλουμε και δικαιούμαστε Κέντρο Υγείας στην περιοχή μας!

 

 

 

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης δια του Προέδρου του Κούτρα Νικολάου ,σε πλήρη απαρτία, γνωμοδότησε θετικά και επικαιροποίησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης σχετικά με την ίδρυση Δομής Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Το θέμα του Κέντρου Υγείας είναι κάτι απολύτως απαραίτητο στον τεράστιο Δήμο Παλλήνης που αποτελείται από τις Δημοτικές Ενότητες Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας και όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να πηγαίνουν σε γειτονικούς δήμους όταν έχουν ανάγκη.

 

Ο προτεινόμενος χώρος είναι υπαρκτός, κατάλληλος και ήδη εξοπλισμένος,στις Εργατικές Κατοικίες Λαμπράκη. Αυτό που απομένει είναι η έκδοση απόφασης του ΟΑΕΔ για την παραχώρηση του χώρου και οι υπογραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων από τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας ,στον χώρο των Εργατικών Κατοικιών ΙΙΙ.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλλήνης Νικόλαος Κούτρας, εισηγούμενος το πολύ σοβαρό αυτό θέμα ανέφερε τα εξής:

”Σε συνέχεια της απόφασης, που ενεκρίθη με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου, και με δεδομένες τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας και απαιτούν ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ως μόνου και σταθερού πυλώνα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας για όλους μας, ζητάμε την επικαιροποίηση του αιτήματός μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ίδρυση Δομής Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Δήμο Παλλήνης, που αναδεικνύεται κορυφαία διεκδίκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην οποία διανύουμε ενώ αποκτά μείζονα σημασία για την μετά επιδημία, εποχή.

Υπενθυμίζεται, ότι η ίδρυση Δομής Πρωτοβαθμιας Υγείας στον Δήμο Παλλήνης,αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Δήμου μας και προς την κατεύθυνση, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί ενέργειες από το 2017 και έχει ήδη ολοκληρώσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.”

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλλήνης διαβίβασε την απόφασή του στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Ευελπιστούμε για την θετική συνέχεια, θα παρακολουθούμε την πορεία του πολύ σοβαρού αυτού θέματος και για οτιδήποτε προκύψει θα σας κρατάμε ενήμερους.

Ρεπορτάζ Κατερίνα Τράση

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

 

 

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR