Αποκλειστικό!Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγ.Μπουρνούς εισηγήθηκε με επιστολή του την Ελληνοποίηση του Τομ Χάνκς!

2497

Όλοι γνωρίζουμε τις ακτιβιστικές δράσεις του Tομ Χανκς και της συζύγου του,Ρίτα Γουίλσον!

Λιγότερο γνωστή είναι η φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει, μεταξύ των οποίων η μεγάλη βοήθεια που παρείχε στους πυρόπληκτους στο Μάτι και στην Ραφήνα!Την αποφράδα εκείνη ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018,ο Τομ Χάνκς παραθέριζε στο εξοχικό του στην Αντίπαρο.

Αμέσως σύστησε τότε φιλανθρωπικό οργανισμό προς βοήθεια των πυρόπληκτων.Δεν γνωρίζουμε βέβαια πόσα χρήματα μαζεύτηκαν από αυτόν τον οργανισμό,και σύμφωνα με πληροφορίες μας,ουδέποτε κατέληξαν τα χρήματα αυτά στον ερανικό λογαριασμό του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με βεβαιότητα,είναι ότι πριν 2 περίπου μήνες,ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου έστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών,εξαίροντας την προσωπικότητα του Τομ Χανκς,που ενώ δεν είχε καμμιά υποχρέωση,και χωρίς να κληθεί,μπήκε μπροστά,παρέχοντας την βοήθειά του,μέσω της τεράστιας φήμης του στην παγκόσμια κοινότητα.

Στο τέλος της επιστολής του,ο Ευάγ.Μπουρνούς,πρότεινε και εισηγήθηκε την περίπτωση της Ελληνοποίησης του Τομ Χανκς, ως ελάχιστη ανταπόδοση της βοήθειας που προσέφερε εκείνες τις πολύ δύσκολες για την Ραφήνα στιγμές!

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε σχετική εμπεριστατωμένη εισήγηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος την επικύρωσε υπογράφοντας τιμητική πολιτογράφηση του αστέρα του Χόλιγουντ.

Με βάση τον σχετικό νόμο, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, ο ηθοποιός και η οικογένεια του έχουν περιθώριο ενός έτους για να αποδεχτούν τυπικά την πολιτογράφησή τους και να ορκιστούν ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών.

Κατερίνα Τράση