spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Αποκριά στη Ραφήνα με φουλ αλευρώματα, αρπαγή της νύφης, Ηπειρώτικη τζαμάλα και πολύ χορό! Απολαύστε φωτογραφίες και βίντεο – RPN

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ραφήνας-Πικερμίου, υπό την αιγίδα του Δήμου μας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή αποκριάτικη γιορτή στη Ραφήνα, που θα θυμόμαστε για καιρό, με τα παραδοσιακά αλευρώματα να πρωταγωνιστούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στην άνοδο της Ραφήνας, όπου σχολεία και Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων συμμετείχαν στα Αλευρομουτζουρώματα, χαρίζοντας κέφι και χρώμα στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη παρέλαση με τη συμμετοχή του Σώματος Ελλήνων Οδηγών και την αναβίωση του εθίμου της “Αρπαγής της Νύφης” από τους Κρήτες Ραφήνας-Πικερμίου.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό έθιμο ήταν η “Τζαμάλα”, μια μεγάλη φωτιά που άναψε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Μαραθώνα-Ραφήνας-Πικερμίου, προσφέροντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Παρών στη διοργάνωση ήταν και ο πρόεδρος Δημήτρης Βασιλείου, αλλά και μέλη του ΔΣ και χορευτές της Αδελφότητας.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν σατιρικούς αποκριάτικους χορούς, όπως το “Πώς το τρίβουν το πιπέρι”,(ακολουθούν βίντεο)  ενώ παράλληλα κεράστηκαν ρακή και παραδοσιακή φασολάδα. Η διασκέδαση κορυφώθηκε όταν οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν γύρω από τη φωτιά, συνοδευόμενοι από το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας. Η γιορτή συνεχίστηκε μέχρι αργά, με DJ που έπαιζε αποκριάτικα αλλά και παραδοσιακά τραγούδια, κρατώντας το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η εκδήλωση αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμη της παράδοσης και της συλλογικότητας, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες μια αξέχαστη αποκριάτικη εμπειρία. Και το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι νέα παιδιά χόρευαν μέχρι αργά παραδοσιακούς χορούς, κρατώντας ζωντανή την παράδοση! Ακολουθούν πολλές φωτο και βίντεο.

 

 

Δείτε πολλές φωτογραφίες πατώντας εδώ

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR