spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Απολογήθηκε ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στη Νταού Πεντέλη από όπου και ξεκίνησε η φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018

 

 

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου 2018 επέβαλε στον κατηγορούμενο για την έναρξη της φωτιάς στην Νταού Πεντέλη αυστηρούς περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του τρεις φορές κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τη διάταξη επιβολής περιοριστικών όρων, που συντάχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, «επειδή από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου… κρίνεται απολύτως απαραίτητο να τεθούν σε αυτόν περιοριστικοί όροι, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων από τον κατηγορούμενο και να εξασφαλιστεί ότι αυτός θα παραστεί οποτεδήποτε στη ανάκριση ή στο δικαστήριο και θα υποβληθεί στην εκτέλεση της απόφασης».

 

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και επέρριψε ευθύνες στους δήμους Ραφήνας και Πεντέλης λέγοντας ότι θα τα εθελοντικά οχήματα έφθασαν στον τόπο της πυρκαγιάς χωρίς νερό, ενώ είχε γίνει αποψίλωση μόνο των κεντρικών δρόμων.
Ο κατηγορούμενος θα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του «την 1η, 10η και 20η ημέρα εκάστου μηνός».

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR